19/07/22

Engeguen les obres d’enderroc de l’antic edifici de la Policia Local d'Olesa

Aquests treballs permetran adequar tot l’espai que ocupa l’edifici, la zona d’aparcament, el solar on estava el dipòsit de vehicles de la Policia Local i el solar de darrera de la Biblioteca i la Casa de Cultura.

Image
Edifici antic de la Policia Local

Aquesta setmana comencen els treballs de l’enderroc de l’antic edifici de la Policia Local, al carrer d’Anselm Clavé, 189. Aquest és un edifici que es va construir als anys 60-70 i que, “ tot i tenir aluminosi, no representava cap perill però es trobada en un estat avançat de degradació, i a més, estèticament, aquest edifici tant alt desentonava amb l’entorn que té un estil de nucli urbà” ha explicat l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera.   

Les obres consistiran en l’enderroc d’aquest bloc, en desús, i posteriorment e4s farà la urbanització i condicionament d'aquest espai, la parcel·la que feia d’aparcament, el solar annex del dipòsit de vehicles i la plaça que hi ha darrera de la Biblioteca Santa Oliva i la Casa de Cultura. En aquest solar hi ha un projecte futur d’ampliació de la Biblioteca.

Amb aquestes actuacions es pretén millorar aquests espais que estan sense urbanitzat, alguns fins i tot en estat d’abandó, per tal que tinguin les condicions de salubritat i confort adients i fer-los aptes per al gaudi i lleure. “Aquesta és una obra cabdal que canviarà tota la fesomia del centre i crearà més espai verd per a la ciutadania” ha apuntat Riera.

També es millorarà l'accés principal al parc, pel carrer d’Anselm Clavé, on ara entren vianants, i també vehicles que accedeixen al solar de darrera de la Biblioteca. Després només serà a vianants.

En aquesta zona qualificada per a equipaments, també hi ha una masia antiga “Cal Tarrida”, que queda just darrere de l'antic magatxem de vehicles, i que ara queda amagada i també és previst rehabilitar.

 

Un edifici que ha acollit diferents serveis 

Amb el trasllat del cos de la Policia Local al nou edifici del carrer d’Amadeu Paltor, al barri dels Closos, amb millors condicions i de més fàcil accés per als vehicles, es va iniciar la tramitació de l’enderroc d’aquest emblemàtic edifici. “Es va construir als anys 60-70 i va acollir la Policia Local, l’ambulatori, els jutjats, el servei de correus, l’entitat Creu Roja, pisos socials....“ha dit l’alcalde Miquel Riera.

Ara s’inicia la feina prèvia de desmuntar els altaveus d’emergència i altres dispositius que hi ha a la teulada de l’edifici, el buidatge del mobiliari que quedi a l’interior, la recuperació del material que sigui útil, i, finalment, l’enderroc.“ Es farà amb gestió de residus de construcció que permetrà que material de restes d’elements ceràmics, de formigó, embalatges, etc es puguin reciclar i reutilitzar” ha explicat Riera, qui també ha afegit “quan es faci l’enderroc hi haurà una afectació mínima de la vorera i es protegiran i reforçaran les mitgeres dels edificis annexes”.

La durada prevista dels treballs és de 3 mesos i la inversió, de 71.893,31€. El projecte ja està aprovat i pendent d’adjudicar.

També s'han iniciat les obres d'enderroc, recuperació i conservació del monument de Germans Casals, situat a la zona de gespa de darrera de l'edifici de l'Ajuntament.

Les obres consistiran en la recuperació de les inscripcions i relleus del monument (es posaran els noms complerts) i la seva posterior restauració i col·locació d'un nou monument commemoratiu més petit a una de les cantonades per a deixar una zona d'espai de gespa més diàfana on organitzar activitats. Amb aquesta reforma també se li donarà més protagonisme a la façana posterior de l'Ajuntament, abans façana principal de l'antic Hotel Gori.

 

Arranjament de l’aparcament de la zona de Cal Mané

Aquesta setmana també s’han iniciat els treballs d’arranjament de la zona d’aparcament del carrer de Miquel Coll i Alentorn, a tocar l’skate parc que hi ha darrera del Parc Municipal.

El tipus d’arbrat que hi ha en aquest espai té unes grans arrels que surten a la superfície fent malbé el paviment. Les actuacions consistiran en tallar, buidar les arrels, posar una làmina antiarrels, que és una pantalla impermeable que obstaculitza i fa que les arrels en cercar la humitat vagin cap avall; i després tornar a pavimentar la zona. Els treballs no afecten tot l’aparcament sinó només la part que està a tocar la pista d’skate.

A la zona de cal Mané també és previst substituir un parell de pollancres per un altre tipus d’arbres. Els pollancres alliberen borrissol i provoquen moltes al·lèrgies. Fa temps ja es van treure els que hi havia a la zona de la rampa que baixa al llac, just darrera del CAP d'Olesa.