22/02/22

Olesa celebra el dissabte 26 de febrer el Carnestoltes 2022

La festa comptarà amb animació infantil, l'acte de benvinguda del Rei Carnestoltes, passarel·la per als més petits, rua conjunta per a petits i grans, concurs i ball de disfresses.

Image
Plaça Catalunya plena de gent disfressada

La festa del Carnestoltes d’Olesa arrencarà dissabte a les 17.30h a la Pla de Catalunya amb la benvinguda del Rei Carnestoltes i la passarel·la de disfresses per als infants. Després, a les 18.30 h, s’iniciarà la rua conjunta de petits i grans. El recorregut d’enguany variarà respecte d'anys anteriors: sortirà de la Plaça de Catalunya, passarà per l'avinguda de Francesc Macià, pujarà pel carrer de Mallorca, i des d'aquí, arribarà fins al carrer d'Anselm Clavé i baixarà després per Jacint Verdaguer per tornar a  la Plaça de Catalunya, on a les 19.30 h es farà el concurs de disfresses. Podeu consultar al detall el plànol a l'enllaç adjunt.

A l’escenari central de la festa, a la Plaça de Catalunya, enguany s’instal·larà una gran passarel·la que permeti acollir amb prou espai la desfilada de les comparses. Tancarà la jornada l’actuació del grup Tàrraco Surfers i l'entrega de premis del concurs, a les 20 h.

Olesa no va poder celebrar el Carnestoltes el 2021 a causa de la pandèmia però l’any anterior hi va participar més d’un miler de persones. Des del Departament de Festes de l’Ajuntament d’Olesa s’espera que hi hagi una alta participació, similar a la d'anys anteriors. “L’Ajuntament és qui planifica la festa i incentiva a la participació ciutadana, però és la ciutadania, amb la seva implicació, la que la fa”, ha explicat el regidor de Festes, Jordi López.

En la mateixa línia s'ha manifestat l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera: “esperem que, malgrat l’aturada per la pandèmia es doni l’alta participació que hi ha hagut els darrers anys, amb propostes molts treballades tant de la ciutadania com dels grups de comparses, sobretot les que organitzen les AMPA de les escoles, clubs i entitats”.

Els premis del concurs es distribuiran de la següent manera: 

  • La millor disfressa individual/parella: 50€
  • El millor grup (de tres a sis persones): 100€
  • Les millors comparses divertides: (grup superior a sis persones)
    1er premi: 300€
    2on premi: 200€
    3er premi: 100€
  • Les millors comparses caracteritzades: (grup superior a sis persones)
    1er premi: 300€
    2on premi: 200€
    3er premi: 100€

Participació de comparses i grups

Totes les comparses o grups interessats a participar s’han de posar en contacte amb el departament de Festes de l'Ajuntament d'Olesa a través del correu electrònic: festes@olesademontserrat.cat.

Al correu  s'ha d’indicar:

  • Nom de la comparsa
  • Nombre d’integrants
  • Necessitats especials del grup (nens molt petits, persones amb capacitat diversa, grup poc o molt nombrós, posició a l’ordre de la rua...)
  • Vehicles, equip de so i generadors.
  • Si participaran o no al concurs de disfresses i cançó que posaran al creuar per la passarel·la.
  • Dades de contacte: número de telèfon mòbil i adreça de correu electrònic.

Des del Departament de Festes remarquen que els vehicles no poden portar plataformes ni es poden fer servir com a carrosses. Els vehicles són per transportar l’equip de so per a la música de les comparses, ja que els participants han d’anar a peu.