Emotiu comiat a l'exalcaldessa Magda Graells a la parròquia de Santa Maria

Qui ho desitgi pot escriure una nota de condol al llibre d’honor i records que romandrà al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olesa fins al dia 9 de juny, i que l’Ajuntament entregarà a la família.

Image
funeral a l'ex alcadessa Magda Graells

Olesa de Montserrat ha acomiadat aquest diumenge l’exalcaldessa Magda Graells Casals, que va morir aquest divendres als 80 anys, en una emotiva cerimònia celebrada a la parròquia de Santa Maria d’Olesa. L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, així com representants del consistori, la resta d'exalcaldes i exalcaldesses d'Olesa, i moltes de les persones que van compartir estones amb Magda Graells, han volgut acompanyar la família en la missa de comiat, oficiada pel rector d'Olesa, mossèn Esteve, i presidida per una fotografia de Magda Graells i el seu somriure perenne. La parròquia tenia l'aforament limitat a 99 persones a causa de les mesures sanitàries decretades per la pandèmia i per aquesta rao no tothom qui l'estimava ha pogut ser al funeral. Qui ho vulgui, però, podrà escriure una nota de condol al llibre d’honor i records que romandrà al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olesa fins al dia 9 de juny, i que l’Ajuntament entregarà a la família.

El rector d’Olesa, mossèn Esteve, ha destacat que no havia volgut fer aquest diumenge una missa de funeral "sinó de Pasqua, de ressurrecció", en honor a qui va ser alcaldessa d’Olesa entre el març de 2010 i el juny de 2011 i qui també va  desenvolupar durant molts anys la tasca de mestra. Mossèn Esteve també ha destacat que Gralls "era una dona d'amor, i sense això, un no es pot dedicar a la polític. Ella ho va fer perquè estimava Olesa i les persones”.

Un dels amics i company en tasques docents de Magda Graells, Àngel Mas, ha estat una de les persones encarregades de pronunciar unes paraules durant el funeral celebrat avui. Mas ha recordat l'estima que li professaven els companys i companyes i membres de la comunitat educativa que van compartir estones amb Magda Graells durant els seus 40 anys de docència. També ha recordat l'empremta que ha deixat en els nombrosos alumnes que va tenir, i en totes les persones amb les que va tractar durant la seva etapa  política. En el seu parlament, Àngels Mas ha volgut destacar els trets que distingien Magda Graells: "la coherència, la generositat, la sinceritat, la bondat, l'equitat, la justicia, la paciència i la felicitat". Per tot plegat Mas ha volgut donar-li les gràcies "en un dia com avui, i en el que és el comiat que la Magda hauria volgut".

Mercè Jou, companya de Magda Graells a les files de CiU, per la seva banda, ha llegit el conegut poema de Miquel Martí i Pol Parlem de tu. Finalment, la filla de Magda Graells s'ha dirigit a totes les persones assistents al funeral per agrair les moltes mostres de condol que ha rebut aquests dies, de les quals n'ha destacat algunes frases que li han dedicat persones en les quals Magda Graells va deixar una profunda empremta.

Durant el funeral la soprano local Roser Cascante també ha interpretat algunes peces de Lluís Llach com Un núbol blanc o Cal que neixin flors a cada instant, que han emocionat les persones assistents a l’església, entre les quals hi eren l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera; els regidors de l'actual consistori Jordi Lópeez, Fernando Vicente i José Maria Paniello; els exalcaldes i exalcaldesses Pilar Puimedon, Salvador Prat, Jaume Monné, Jaume Francesch, Daniel Pujol, Pepita Pascual i Arseni Martells, així com les esposes de Joan Rota i Enric Térmens; i regidors dels mandats que Magda Graells va ocupar l’alcaldia o va exercir de regidora, així com companys i companyes de partit.

Una vida dedicada a la docència i a Olesa

Magda Graells Casals va néixer a Can Sedó (Esparreguera) l’11 de setembre de 1940. Casada, amb una filla i una neta, va centrar gran part de la seva vida, 40 anys, a la docència. A Oelsa, va treballar a l’escola Daina-Isard i posteriorment a l’escola Mare de Déu de Montserrat, on va esdevenir la directora. Després de jubilar-se de l’escola, va fer el salt a la política de la mà del també exalcalde Pere Planas, que la va portar a les files de CiU. Va ser regidora a l’oposició els mandats 1999-2003, i 2004-2007. Arran les eleccions de 2007, a les que va concórrer com a cap de CiU, va entrar al govern municipal arran del pacte entre PSC, CiU i l’Entesa. Primer va ser regidora d’Ensenyament i primera tinent d’alcalde, i el març de 2010 va rellevar  a l’Alcaldia el socialista Jaume Monné.