27/07/23

Emma Duran: “l’actualització del Pla d’acció cultural donarà resposta a les necessitats en matèria d'equipaments, entitats i festes culturals”

Emma Duran assegura que afronta amb "responsabilitat i il·lusió" les carteres de Cultura i Participació Ciutadana, ja que “són regidories que van de la mà i permeten un tracte directe amb la ciutadania i recollir les seves propostes per després traslladar-ho a la resta de regidories”.

Image
Emma Duran, regidora del BO-CUP

L’entrada d’Emma Duran a la regidoria de Cultura es va veure marcada per uns primers dies molt intensos, a les portes de la celebració de la Festa Major d’Olesa. Això li va permetre viure de prop l’organització i posada en marxa d’una de les activitats més destacades del municipi. 

Duran ha destacat que “Cultura és una regidoria amb molt de pes a la vida social i cultural a Olesa de Montserrat i desenvolupa un volum de feina enorme, amb un pressupost molt ajustat, no només en celebracions destacades com les festes de Santa Oliva o la Festa Major, sinó durant tot l’any”. Per aquesta raó assegura que “és una tasca molt complicada i, un cop la veus des de dins, ho comproves”.

Audio file

“El cor d’Olesa són les seves entitats”, ha assegurat la regidora, que durant molts anys ha estat col·laboradora de diverses associacions i entitats culturals olesanes, com l’Esplai Santa Oliva, l’Esbart Olesà i La Passió: “he tingut l’oportunitat de participar-hi com a ciutadana, però ara com a regidora prenc una consciència global i és fascinant el volum de persones que posen a disposició del municipi el seu temps i la seva energia per tirar endavant tota classe d’activitats culturals”.

Vetllar per l’impuls de la cultura tradicional i contemporània i descentralitzar les activitats a tots els barris d’Olesa seran algunes de les accions que Duran té la voluntat d’impulsar des de la Regidoria de Cultura. Un altre dels objectius del mandat és l’actualització del Pla d’acció cultural, que “donarà resposta a totes les necessitats del municipi en matèria d’equipaments, entitats i festes culturals”.

Audio file

Quant a la Regidoria de Participació Ciutadana, Duran ha destacat que és una àrea que cada any ha guanyat més pes a l’Ajuntament i que “cada vegada acull més escolta i recull més necessitats de la ciutadania i de les entitats”. Per a la regidora, ha estat cabdal en aquest avenç la plataforma Participa Olesa de Montserrat, que considera "un canal de comunicació oficial privilegiat entre la ciutadania i el consistori".

Audio file

En aquest àmbit, Duran ha manifestat la seva intenció de treballar per trobar mecanismes que agilitzin la tasca de les entitats a l'hora de presentar instàncies o sol·licituds a l'ajuntament. 

Audio file

Un altre de les iniciatives a les quals vol donar continuïtat la regidora és l’impuls dels processos participatius: “permeten crear projectes a la vila nascuts de les necessitats i de la participació de la ciutadania”.

Graduada en Publicitat i Relacions Públiques per la UB, professora de dansa i compromesa amb el teixit associatiu olesà

Nascuda a Olesa de Montserrat el 1993, Emma Duran és graduada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat de Barcelona. També té estudis professionals en dansa contemporània. 

Actualment treballa com a docent de formació professional a un institut públic i com a professora de dansa. També ha treballat en màrqueting i comunicació a diferents empreses a França i Catalunya, així com a monitora de lleure en colònies i casals d'estiu d'Olesa i voltants.

En l'àmbit del voluntariat, destaca la tasca com a monitora a l'Esplai Santa Oliva per la inclusió i com a tallerista d'expressió corporal en aquesta associació. També ha realitzat voluntariat a l'Associació Katxima per al desenvolupament comunitari al Marroc.

Ha format part del cos de dansa de l'Esbart Olesà i col·labora amb la Passió des de ben petita. Actualment és membre dels Castellers d'esparreguera i participa en diferents companyies de teatre.