"Els nostres arxius, la nostra història", exposició que pot veure´s a la Casa de Cultura

Difondre la important tasca i la riquesa dels arxius municipals, així com acostar-los especialment a la població escolar és, en essència, l'objectiu de la mostra "Els nostres arxius, la nostra història", que es pot visitar fins al 3 de maig a la Casa de Cultura d'Olesa. L'alcalde d'Olesa, Jaume Monné; el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, José Manuel González Labrador; el president del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Carles Riba; la responsable de l'Oficina de Patrimoni de la Diputació, Carme Rius, i el regidor de Cultura d'Olesa, Joan Soler, van presidir divendres al vespre la inauguració oficial de la mostra, que coincideix precisament amb la propera estrena de les noves dependències de l'arxiu municipal al soterrani de la Casa de Cultura.

De fet, González Labrador, Riba i Rius, que van poder visitar les futures dependències de l'arxiu, van destacar la importància que els arxius tinguin uns espais adequats que els permetin obrir-se a tot el municipi.

La mostra vol destacar la importància que tenen els documents, tant públics com privats, per a la reconstrucció de la nostra història individual i col·lectiva.

L'exposició, organitzada pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració dels disset municipis del Baix Llobregat i també del Consell Comarcal. La mostra consta de diferents plafons, molt visuals, i també d'una petita part multimèdia que permet visualitzar la feina que es fa als arxius i quin tipus de document s'hi pot trobar.

El president del Centre d'Estudis Comarcals, Carles Riba, destacava als micròfons d'Olesa Ràdio que l'objectiu és cridar l'atenció sobre la riquesa dels arxius, sobretot en la població escolar.

Segons Carles Riba, és molt important no només que l'arxiu municipal existeixi, sinó també que tingui unes bones instal·lacions que li permetin obrir-se a la ciutadania.

Durant l'acte de divendres, el regidor de Cultura d'Olesa, Joan Soler, va destacar el gran salt qualitatiu que suposaran les noves dependències de l'arxiu al soterrani de la Casa de Cultura. Soler va assegurar que si bé l'arxiu olesà ja és important en quant a contingut, ara per ara no ho és tant pel que fa a espais. Per aquesta raó l'ampliació permetrà, va dir, un gran salt qualitatiu en l'equipament.

Per la seva banda, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, José Manuel González Labrador, va qualificar els arxius com a “bancs de memòria”, i per això va destacar la importància d'aquesta mostra, ja que permet descobrir uns grans desconeguts: els arxius.

El diputat va destacar el suport que realitza la seva àrea envers els arxius, entre d'altres amb la creació, l'any 2004, de la Xarxa d'Arxius Municipals, que ja aplega 167 arxius d'arreu la província.

González Labrador també va parlar als micròfons d'Olesa Ràdio sobre els projectes comuns amb l'Ajuntament d'Olesa. Segons el diputat, fa un any Diputació i Ajuntament van marcar-se un full de ruta per a quatre anys que donarà grans fruïts.

El diputat va reiterar als micròfons d'Olesa Ràdio la bona entesa a nivell cultural entre la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament d'Olesa.

(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk  

Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.