El TET edita un llibre divulgatiu sobre "El Territori: Un Viatge d´Oportunitats"
El programa de Transició Escola Treball, del Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa ha editat un llibre divulgatiu del projecte “El Territori: un viatge d'oportunitats”, en que es recull el treball realitzat al llarg del curs passat amb els alumnes de quart d'ESO del IES Daniel Blanxart, IES Creu de Saba i les Escolàpies.
El llibret divulgatiu, serà repartit de forma imminent pels diferents centres educatius del municipi, i en ell es recull, a mode de memòria, el treball realitzat al llarg del curs passat.
Yolanda Montero, responsable del projecte, ha explicat a Olesa Ràdio l'èxit del programa de Transició Escola Treball. I és que malgrat no comptar amb dades exactes sobre el nombre d'alumnes que han decidit reprendre o no abandonar els seus estudis, des del TET s'ha constatat que existeix un canvi en la percepció de l'alumnat sobre la necessitat d'obtenir un títol per així aspirar, en el futur, a un lloc de treball que els satisfaci.
Recordem que el TET és el Programa Municipal per a la Transició Escola Treball per a Joves d'entre 16 i 23 anys, en coordinació des dels departaments d'Ensenyament, Joventut, Promoció Econòmica i Serveis Socials.
El TET ofereix treballar per a la Igualtat d'Oportunitats dels Joves del nostre municipi, afavorir-ne la Inserció Laboral de Qualitat, facilitar la transició entre Escola i Treball i reforçar l'Orientació Laboral i/o Acadèmica.
Per fer tot això possible des del TET es facilita informació sobre les oportunitats que ofereix el mon laboral de l'entorn d'Olesa, els recursos per a trobar feina, orientacions per a decidir la professió que va amb el jove i també com aconseguir una feina.
Alhora, es facilita informació per a conèixer, triar i contactar amb centres de formació i empreses de l'interès de l'alumne.
Així, i després de l'èxit del projecte s'ha editat ara un llibret divulgatiu del programa “El Territori: un viatge d'oportunitats”, que inclou també un CD, en el que es repassa el treball realitzat fins ara, i que pretén, a través de les anteriors experiències, que nous possibles usuaris, al llegir el llibret, es puguin beneficiar d'aquest projecte tot adreçant-se al servei de Promoció Econòmica.
El llibret, serà enviat a tots els usuaris anteriors i també potencials del TET, és a dir, a tots els alumnes de 4rt d'ESO del curs 2007-2008.
De fet però, els estudis d'ESO son tant sols el punt de partida cap al mercat laboral o cap a altres estudis. I de fet, és també el punt de partida del programa de Transició Escola Treball.
Així, el llibret divulgatiu es centre en quatre apartats fonamentals: conèixer la realitat sobre l'activitat econòmica d'Olesa, conèixer les empreses de l'entorn més proper, la oferta formativa existent al territori, i la relació entre empresa, territori, alumne en tant que futur treballador i la formació necessària per a cada perfil.
Al llarg del programa, des del TET, i també els propis alumnes, han constatat les necessitats doncs de les empreses del nostre entorn, i fruit d'aquest coneixement s'ha ampliat l'interès pels cursos formatius.
Yolanda Montero ha recordat però, que malgrat tot, si l'alumne no aconsegueix superar la ESO existeixen alternatives. Unes alternatives que també des del propi TET s'ofereixen als centres educatius del municipi, per tal que els alumnes no es trobin desemparats.
A banda del programa “amb 16 sense la ESO”, també s'ofereixen programes o activitats de suport a l'alumnat com “a la ESO, capacitats clau per al món del treball”, en el que s'ofereix informació sobre els recursos de formació professionalitzadora per a joves sense el graduat; “a la ESO capacitats clau per al món de treball”, en el que es reforça la ESO com a espai per a l'entrenament de les capacitats clau per al món del treball; les activitats “jove, demana”, on es recullen les demandes i inquietuds dels joves vers la pròpia transició; entre molt d'altres.
Després de l'èxit de les anteriors edicions, enguany s'ha ampliat el treball del TET, amb la incorporació de nous centres educatius del municipi.
(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk
Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.