18/12/20

El projecte Patis oberts es reprèn a les escoles Josep Ferrà i Esteva i Mare de Déu de Montserrat durant les vacances de Nadal

Arran l'esclat de la pandèmia el projecte va quedar aturat el mes de març. durant les vacances de Nadal es torna a reprendre de manera puntual, incorporant alguns canvis substancials.

Image
El projecte Patis oberts es reprèn a les escoles Josep Ferrà i Esteva i Mare de Déu de Montserrat durant les vacances de Nadal

Els patis oberts són espais educatius d’ús social, que faciliten els llocs de trobada i esbarjo entre els membres de la comunitat fora de l’horari lectiu. L’Ajuntament va impulsar el projecte “Patis oberts” el 2014 posant a disposició de la ciutadania el pati de l’escola Mare de Déu de Montserrat, al bell mig de l’Eixample, un barri amb mancança d’espais públics. El 2018, el pati de l’escola Josep Ferrà i Esteva es va incorporar al projecte. D’aquesta manera s’han volgut obrir nous espais per a l’ús ciutadà amb el valor afegit de la proximitat i del caràcter educatiu, així com oferir a infants i joves uns espais de trobada per al foment de la convivència per a relacionar-se, jugar i fer esport.

 

Amb l’esclat de la pandemia de la covid-19, el passat mes de març, el projecte va quedar aturat, i ara es reprèn de manera puntual per a les vacances de Nadal, si bé amb alguns canvis substancials.

 

La normativa d’ús i convivencia dels patis oberts no canvia:

 

  • Espai sense fum
  • No es pot accedir amb vehicles (bicicletes, patins, etc).
  • Els infants més petits han d’anar acompanyats d’una personal adulta.
  • No es pot accedir al recinte amb animals.
  • Cal respectar les instal·lacions educatives i feu un bon ús de l’espai.

Els patis oberts de les escoles mare de Déu de Montserrat i Josep Ferrà i Esteva estarán oberts del 22 de desembre al 7 de gener inclosos, excepte els dies 25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener. L’horari será de 10.30 a 14.00 h i de 15.00 a 17.00 hores.

 

Qui en pot gaudir?

 

Tota la ciutadania olesana pot accedir als patis oberts. No caldrà fer inscripció prèvia i infants i joves podran fer ús del pati sense necessitat de ser alumnes del centre educatiu.

 

A causa de la pandemia de la covid-19 s’hi han afegit dues mesures excepcionals:

 

  • Aforament màxim de 50 persones.
  • Tot i que no és necessària inscripció prèvia, es farà un registre de dades de les persones assistents per si cal contactar-hi per alguna incidència relacionada amb la pandèmia. Això implica que els menors que assisteixin sense un adult hauran de portar un formulari d’autorització de dades el primer dia que participin al projecte. El formulari es pot descarregar AQUÍ i també es trobarà a les instal·lacions dels patis.

Per motius preventius, no es cedirà material de joc als patis. Cada familia haurà de portar material de joc d’ús individual.