18/01/23

El pont de l'Areny del Molí d'Olesa torna a estar operatiu

Es reobre el pont que connecta l'Areny del Molí i Vilapou que es va tancar per qüestions de seguretat. El nou pont, que fa dies que es pot creuar, ara ja és una realitat.

Image
Pont que connecta l'Areny del Molí i Vilapou

L’Ajuntament d’Olesa ja ha enllestit completament la construcció del pont que connecta l’Areny del Molí i Vilapou, una obra molt reclamada sobretot per les molts persones que fan senderisme per la zona. L’antic pont es va haver de tancar a finals de 2019 per qüestions de seguretat, ja que presentava inestabilitat. Després del temporal Glòria, el gener de 2020, el pont va desaparèixer i es va habilitar un pas alternatiu a l’espera de la seva reposició. El nou pont, que fa dies que es pot creuar, ara ja és una realitat.

Les obres de reconstrucció han consistit en una preparació prèvia del terreny, que s’ha fonamentat amb micropilons de 8,5 metres de fondària, una llosa del tauler de formigó prefabricat de 3,5 metres d’amplada i una capa de compressió de formigó final. El nou pont té baranes de fusta i està fet amb un mur de gabions per a una millor integració a l’entorn. El cost de les obres ha estat de 57.596,00 euros.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha destacat que el pont “té prou amplada per permetre el pas de vianants i bicicletes, tal i com es planteja al projecte de la Vies Blaves i dins les accions de l’Ajuntament d’Olesa per impulsar itineraris de salut”.

L’Areny del Molí és un àrea ZEPA (Zona Especial de Protecció d’Aus) dins la Xarxa Natura 2000. En aquest interessant espai natural hi ha un tram fluvial de gran interès ornitològic. Seguint el camí que surt de la zona de pícnic, riu amunt, s’hi poden observar ocells aquàtics com ànecs i polles d’aigua.