28/05/20

El departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments d’Olesa intensifica el manteniment de jardins i la desinfecció dels parcs infantils

S’ha intensificat els treballs les darreres setmanes per preparar el municipi per al desconfinament progressiu de la població. La Brigada municipal combina aquestes tasques amb la desinfecció del mobiliari urbà com bancs, papereres i baranes, que són susceptibles de ser tocats amb les mans, amb l'objectiu de minimitzar riscos de contagi de coronavirus.

Image
El departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments d’Olesa intensifica el manteniment de jardins i la desinfecció dels parcs infantils

 

El departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments encara destina una part dels seus recursos humans a tasques directament vinculades amb la gestió de la crisi sanitària, sobretot desinfecció d'espais públics. Malgrat això, durant tot aquest mes de maig s'ha anat incorporat personal que ha permès reprendre les tasques habituals de jardineria i de manteniment de l'espai públic.

Pel que fa a les tasques de desinfecció, el departament de Salut Pública de l'Ajuntament, seguint les recomanacions de la Generalitat, ha definit un seguit d'actuacions de desinfecció per a tots aquells elements de l'espai públic que són susceptibles de ser tocats amb les mans, com ara papereres, baranes o bancs. L’objectiu és minimitzar la possibilitat de contagi per coronavirus i tenint en compte el progressiu desconfinament de la població. Per aquesta raó, la Brigada municipal també ha començat a desinfectar les 28 zones de parcs infantils d'Olesa per deixar-los preparats per quan estigui permesa la seva obertura.

El departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments també ha centrat els seus esforços durant el mes de maig en la repoblació de plantes ornamentals a la zona del Parc de l'Estatut i el Parc de l'Escorxador, on s'havia detectat manca de plantes de temporada. Més endavant, també farà la repoblació de plantes a la Rambleta del Priorat. Alhora, s'ha intensificat la feina de desbrossament de camins, sobretot al Camí del Riu.

El cap del departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments, Miquel Carreño, ha destacat que el més d'abril “ha estat un dels més plujosos dels últims anys i ha fet que les herbes hagin crescut de forma considerable. Per això cal actuar, perquè amb la crisi sanitària hi ha un gran volum de persones que transiten per tots aquests espais naturals i, a més de ser una qüestió estètica, també ho és de salubritat”. En aquest mateix sentit, s'ha intensificat en les darreres setmanes el manteniment dels escocells per tal de contenir el creixement de males herbes.