30/03/22

El concert de Claudio Gabriel Sanna clou dissabte el Festival Barnasants a Olesa

Aquest dissabte Olesa acull el darrer concert del festival de cançó d'autor Barnasants, amb Claudio Gabriel Sanna i Rall Grup. Serà a les 19h a l'Auditori de la Casa de Cultura.

Image
Imatge Cantautor Claudio Gabriel Sanna

Aquest dissabte 2 d’abril Olesa organitza el tercer i darrer concert del festival de cançó d’autor del projecte de Cultura en Xarxa Barnasants, impulsat per l’Ajuntament d’Olesa i el Festival Barnasants. En aquesta ocasió, serà el cantautor Claudio Gabriel Sanna i Rall Grup que portarà en concert la cançó catalana de l’Alguer. 

Sanna és veu de referència de la cançó algueresa i antic líder de l’històric grup Càlic des del 1981 al 2003, autor de més d’una desena de discos i cançons com Santa Ryanair i director musical de projectes com Mans manetes. Dissabte porta a escena a Olesa el segon volum del treball d’estudi, recerca i recuperació de la tradició de cançons de taverna alguereses, que ha dut a terme durant els darrers tres anys “Mirau que sem anant i mirant  (vol. II)”, amb cançons de festa, sàtira i taverna de l’Alguer.

El cantautor Claudio Gabriel Sanna i el seu Rall Grup formen un nou conjunt format d’artistes algueresos i catalans, que inclou la cantautora Meritxell Gené i el músic i productor català Xerramequ (Marc Serrats). El grup portarà a l’Auditori de la Casa de Cultura un repertori no oficial, quasi mai enregistrat en discs amb cançons improvisades en rima (balzigues), cançons anònimes, temes cantats a les comèdies musicals dels anys 50, cançons populars i dels pescadors de la Muralla. “És un repertori molt ampli de cançons de 40 anys de professió, 4 discos i moltes gires on destaca una feina de recerca de temes antics i reelaborats, de recuperació de balades del 1400 i 1500, i a més d’aquest repertori noucentista, també hi ha cançons de taverna i de festa, cançons del meu propi repertori de cantautor i balzigues”, detalla Sanna. 

El Projecte Cultural en Xarxa Barnasants se celebra anualment des de 1996 amb l’objectiu d’apropar al públic local una programació musical d’autor, innovadora i de qualitat. Amb aquest concert de dissabte es clou el cicle de concerts de Barnasants a Olesa on ha passat també Quico Pi de la Serra i la cantautora ebrerenca, Montse Castellà.

L’import de les entrades són 4 euros i es poden adquirir el mateix dia de l’actuació.