16/04/21

Destacat increment del risc de rebrot i la velocitat de transmissió de la covid-19 a Olesa

El risc de rebrot a Olesa té un índex de 508 i un nivell de transmissió de 2,82, quan només fa una setmana l’índex era de 67 i la Rt de 0,41. Davant la situació, l’Ajuntament fa una crida a la prudència i a extremar les mesures de protecció per evitar contagis.

Image
Mesures contra la Covid prorrogades fins al 16 d'abril

La situació de la pandèmia a Olesa de Montserrat, com a la resta de Catalunya, canvia a diari. Fa només una setmana, el portal dadescovid.cat indicava que el risc de rebrot per covid-19 a Olesa havia passat d’alt a moderat, amb un índex de 67 i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) de 0,41. Avui la situació és completament diferent, i situa el risc de rebrot en una taxa de 508 i la Rt en 2,82. El percentatge de PCR positives és del 6,65%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 41 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, del 6 al 13 d’abril es van realitzar 184 proves PCR, de les quals 15 van ser positives; i 135 tests d’antígens, dels quals 11 van resultar positius.

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha una persona d’Olesa ingressada al centre hospitalari. L’Ajuntament no rep dades d’altres hospitals catalans per detectar altres possibles ingressos de veïns i veïnes del municipi.   

Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes sis són verdes i per tant estan en bona situació. Pel que fa a les escoles i instituts del municipi, no hi ha cap grup confinat.

Davant la situació de la pandèmia i la tendència a l’alça, com a la resta de Catalunya, l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, fa una crida a no abaixar la guàrdia i tenir especial cura per complir les restriccions i aplicar les ja conegudes mesures de protecció (mascareta, rentat de mans, distància i ventilació).

 Continua la vacunació a Olesa

El portal dadescovid.cat indica que 4.141 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 1.745 persones la segona dosi. Es pot consultar al mateix portal el percentatge de vacunació per col·lectius prioritzats. A Olesa, la situació pel que fa a la vacunació és la següent:

Grup

% Cobertura dosi 1

 

% Cobertura dosi 2% Pauta completa *

(1A) Persones institucionalitzades

 

86,186,186,1

(1B) Personal de residències

 

85,17778,2

(2/3A) Personal d'Atenció Primària i Hospitalària

 

82,977,680,1

(3B/3C) Altre personal sanitari i sociosanitari

 

615,56,9

(4) Persones amb gran dependència

 

88,98787

(5A) Persones de 80 anys o més

 

87,368,368,3

(6) Treballadors essencials

 

600,21,2

(8A) Persones de 60 a 65 anys

 

52,90,11,5

Total >=16 anys

 

20,68,78,9
Total17,17,27,4

 

* El criteri general és l'administració de dues dosis, amb l'excepció de les persones menors de 66 anys que hagin patit la malaltia amb anterioritat; en aquests casos només és necessària una dosi.

Un cop finalitzi la vacunació de les persones de més de 80 anys, es continuarà amb les persones d’entre 70 i 79 anys. Segons ha informat el departament de Salut de la Generalitat, els centres d’atenció primària (CAP) contactaran amb aquestes persones per concretar el dia, l’hora i el lloc per vacunar-se contra la covid-19. Es convocarà preferentment començant pels que tinguin més edat, segons l'any de naixement. La convocatòria es desenvoluparà de manera progressiva durant les properes setmanes.

Quant al col·lectiu de persones d’entre 60 i 65 anys, des del departament de Salut han fet una crida perquè demanin hora per vacunar-se a qualsevol punt de vacunació de Catalunya amb cites disponibles. La vacuna que es dispensa a aquest col·lectiu és la d’AstraZeneca. S’ha de demanar cita prèvia al portal web vacunacovidsalut.cat.

Continua el confinament comarcal

El govern de la Generalitat ha acordat mantenir el confinament comarcal i la resta de mesures que hi havia fins ara. Per tant, no es pot sortir de la comarca sense motiu justificat. No en són excepcions els desplaçaments per anar a activitats culturals, turístiques ni de restauració. Sí que ho són l'assistència a competicions esportives autoritzades i el retorn al domicili. Podeu consultar els límits comarcals en aquest mapa. També es manté el confinament nocturn i la resta de restriccions actuals.

Les mesures s'han prorrogat fins el 26 d'abril. Totes les restriccions vigents les trobareu a l’apartat d’Informació d’Interès del web municipal.