05/02/21

La decisió sobre el futur de la gossa Kala està en aquests moments en seu judicial

L’Ajuntament d’Olesa actualment està a l’espera de rebre l’auto judicial que comuniqui l’acceptació a tràmit de la petició de l’Associació Animalistes d’Olesa (ADO) d’interposar mesures cautelars. Un cop rebi aquest auto judicial, l’Ajuntament podrà respondre al jutjat quines actuacions ha realitzat en aquest cas.

Image
Façana de l'Ajuntament

Arran l’allau de peticions rebudes demanant que la gossa Kala -comissada l’any passat i donada en custòdia a la protectora APAN- no es retorni a la família propietària, l’Ajuntament d’Olesa vol manifestar que, en aquests moments, la decisió sobre el futur de la gossa està en seu judicial, arran la demanda presentada per l’Associació Animalistes d’Olesa (ADO). En aquest sentit, l’Ajuntament d’Olesa vol aclarir que encara està a l’espera de rebre l’auto judicial que comuniqui l’acceptació a tràmit de la denúncia d’ADO i la petició de l’entitat d’aplicació de mesures cautelars. Un cop es rebi aquest auto judicial, l’Ajuntament podrà contestar amb l’informe pertinent d’actuacions realitzades.

L’Ajuntament d’Olesa vol insistir que està seguint i se seguiran tots els tràmits que legalment corresponen per a la resolució del cas de la gossa Kala per tal de garantir en tot moment l’interès general i la defensa dels drets de totes les parts. També vol deixar clar que, davant qualsevol indici de maltractament de tot tipus, l’Ajuntament sempre farà ús de les potestats que té assignades i utilitzarà tots els mitjans necessaris que té al seu abast per evitar-ho, prèvia comprovació dels fets ocorreguts.

En el cas de la gossa Kala, la família propietària va manifestat la seva voluntat de cedir-la de forma permanent, després de l’allau de crítiques que han rebut a través de les xarxes socials i que entenen que no s’ajusten a la realitat, per no seguir patint. Aquesta possible cessió permanent, han comunicat, restarà pendent de valoració jurídica per part dels seus advocats.