02/11/22

Darrers treballs per enllestir la renovada plaça de Doctor Fleming

Després de la renovació íntegra del clavegueram, només resta la plantació de nou arbrat i instal·lació de columnes d'enllumenat per enllestir l'espai.

Image
Vista remodelació Plaça Dr. Fleming

Aquest mes de novembre quedarà enllestida la renovada plaça del Doctor Fleming amb la instal·lació de noves columnes d'enllumenat i també la plantació de nou arbrat. Aquesta remodelació forma part del projecte urbanístic que també contempla la millora de tot l'espai del Cementiri Vell i la prolongació del carrer de Barcelona. Quan estigui enllestit, serà una zona verda de més de 9.000 metres quadrats.

Juntament amb aquest ambiciós projecte, també s’estan fent millores com la remodelació del pas subterrani que hi ha per la banda del Cementiri Vell i que enllaça amb l'altre cantó de la via del tren i per sota de la carretera c-55, per fer-lo molt més segur i directe.

Fins ara els treballs s'han centrat principalment en la renovació del clavegueram de la plaça Doctor Fleming que presentava molts problemes perquè era molt antic i estava molt malmès. Després de la renovació íntegra del clavegueram s’han fet els treballs en superfície del carrer i la plaça i, en paral·lel, s’ha executat la segona fase, amb la continuació de la renovació del clavegueram en direcció al Cementiri Vell. “Ara, a la plaça de davant de l’estació de ferrocarrils, ja s’ha acabat la  pavimentació del carrer i només resta la instal·lació de nous fanals i la plantació de l’arbrat, que es farà aquest mes de novembre”, ha avançat l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera.

En paral·lel a aquests treballs també s’estan executant les obres del sector del voltant de l'aparcament que hi ha davant el Cementiri Vell; i també es continuen amb les tasques administratives per aconseguir el tancament definitiu i enderroc del Cementiri vell, previ trasllat de les restes de difunts. Les excavacions s'han fet conjuntament amb el pla de fosses de la Generalitat. “Al cementiri ja fa temps van començar els treballs de buidatge de les restes dels difunts que hi havia enterrats, i quan es faci tot els trasllat, es començarà la licitació d’aquest espai. La previsió és que els treballs d’aquesta darrera fase que contempla l’actuació a l’espai del cementiri, es faci entre els mesos de març i abril”, ha avançat Miquel Riera. 

La zona del Cementiri Vell es planteja com un parc en el qual es mantindran elements per tal de recordar l’espai i de recuperació de la memòria històrica.

El projecte de la remodelació de la plaça de Doctor Fleming i entorn va arrencar l'any 2016, amb un procés de participació ciutadana i les tasques administratives per aconseguir el tancament i enderroc del Cementiri Vell. Posteriorment a la presentació pública del projecte, al 2019 es va redactar l'avantprojecte, i el 2020 el projecte constructiu. Aquestes obres tenen un cost d'una mica més d'1,6 milions d’euros.