02/06/21

Convocatòria d'una línia d'ajuts econòmics a propietaris de pisos buits per incentivar el lloguer

L'Oficina Local d'Habitatge d'Olesa de Montserrat té com a objectiu augmentar l'oferta de pisos de lloguer a través d'aquesta subvenció que es preveu que es pugui convocar durant aquest mes de juny.

Image
Cartell Tens un pis buit? Lloga'l!

La regidoria d'habitatge de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat obrirà durant aquest mes de juny una convocatòria d'ajuts econòmics a propietaris de pisos buits que estiguin disposats a llogar-los i, fins i tot, a incloure'ls a la borsa d'habitatges de lloguer municipal. La tècnica de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH), Maica Ribas, ha destacat que en aquests moments les bases reguladores de la subvenció es troben en exposició pública fins el 9 de juny i la previsió és que, després d'aquesta data, en les properes setmanes ja es faci la convocatòria en règim de concurrència competititiva. Ribas ha explicat que l'objectiu dels ajuts és mobilitzar habitatges de lloguer i adreçar-se a les persones propietàries amb pisos desocupats que es trobin en bones condicions o que hagin de fer obres de caràcter menor com canviar piques, portes, aixetes o persianes defectuoses.  Ribas ha determinat que amb la subvenció també es podran cobrir les despeses per tramitar l'alta de subministraments bàsics, la cèdula d'habitabilitat o el certificat energètic, condicions "indispensables per poder posar una propietat en lloguer". 

Les bases reguladores de la subvenció per a propietaris que siguin persones físiques i que tinguin els immobles desocupats podran optar a un màxim de subvenció de 3.000 €. A més a més, si es decideix per incorporar la propietat a la borsa de lloguer d'Olesa, la tècnica de l'OLH ha remarcat que les persones propietàries podran gaudir d'altres avantatges com una bonificació de fins al 95% de l'IBI i també una assegurança de la llar i una altra de caució per impagament de sis mesos a càrrec de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Maica Ribas ha recordat que també s'ofereix un servei gratuït d'assessorament, tramitació de contractes, seguiment de la relació contractual i control del bon ús dels habitatges llogats. A canvi d’aquest seguit de garanties per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, així com dels ajuts econòmics i la gestió per part de l'OLH, es demana que la propietat rebaixi el lloguer un 20 % per sota del preu del mercat privat. De fet,  el preu de lloguer de cada immoble es fixarà tècnicament en funció de les característiques de l’habitatge i de la seva ubicació.

Qualsevol propietari interessat en cedir el seu pis a la borsa de lloguer pot adreçar-se a l’Oficina Local d’Habitatge trucant al 93 778 00 50 o a través del correu electrònic habitatge@olesademontserrat.cat. Abans d'incloure el pis a la borsa de lloguer, un tècnic del departament d'Urbanisme farà una inspecció de l'habitatge. Des de l'OLH han apuntat, però, que aquesta inspecció, malgrat dur-se a terme, no afectarà a les obres que hagi pogut ja executar un propietari i que seran subvencionables si s'adeqüen a les bases reguladores. Per als habitatges que encara no hagin fet obres, la inspecció tècnica haurà d'establir les obres mínimes a realitzar. Paral·lelment a aquestes tasques, l'Agència de l'Habitatge buscaria les persones arrendatàries. 

Documents relacionats