28/04/21

Convocatòria 2021 de les subvencions per al pagament del lloguer

El termini per presentar les sol·licituds és obert i s'allargarà fins el 4 de juny. La presentació de les sol·licituds es pot fer telemàticament a través de la seu electrònica del web municipal o demanant cita prèvia a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania.

Image
Tècnica d'Habitatge amb dues persones a l'Oficina Local

L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha informat que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria 2021 per a les subvencions per al pagament del lloguer i que les sol·licituds es poden presentar fins el 4 de juny de 2021. Els requisits principals són que la persona sol·licitant de la subvenció ha de ser el titular del contracte de lloguer vigent, ha de tenir la residència legal a Catalunya, uns ingressos màxims nets de 22.558,77 euros de la unitat de convivència i pagar un lloguer no superior a 800 euros (900 euros per a famílies nombroses o amb algun membre amb discapacitat reconeguda). A més a més, cal pagar el lloguer a través de transferència bancària, rebut domicliat, ingrés a compte o rebut emès per la persona administradora de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud. 

Els ingressos que cal acreditar per a la convocatòria 2021 són els corresponents als ingressos per renda de l’any 2019, que és el darrer any fiscal tancat. Es poden acreditar amb la Declaració de l’IRPF de l’exercici 2019 o bé amb un Certificat d’imputacions del mateix any, en el cas de persones no obligades a presentar la Declaració de l’IRPF.

Per aquesta convocatòria 2021, l'import de la subvenció serà el següent (amb un import mínim de 20 euros mensuals i un  màxim de 200 euros mensuals):

  • Del 20% de l’import del lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels ingressos.
  • Del 30% de l’import del lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui entre el 30-40% dels ingressos.
  • Del 40% de l’import del lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos.

Els impresos per sol·licitar aquests ajuts per al pagament del lloguer es poden trobar i descarregar als documents adjunts, així com també les bases de la subvenció i tota la documentació que es requereix. També es pot demanar tota la informació necessària a través del correu electrònic habitatge@olesademontserrat.cat. Tot i que la sol·licitud de l'ajut es pot fer directament a través de la seu electrònica de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, des de l'OLH d'Olesa de Montserrat es recomana fer la petició de forma telemàtica a través de la seu electrònica del web municipal o registrar-la presencialment a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament d'Olesa demanant cita prèvia al 93 778 00 50 o a través d'aquest enllaç

El 2020 es van tramitar a l'Oficina Local d'Habitatge més de 300 expedients de sol·licituds d’ajut per al pagament del lloguer, a part dels ajuts d’urgència que l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat de Catalunya va convocar per a famílies amb dificultats econòmiques a causa de la covid-19. Per aquest 2021, des de l'OLH es preveu que hi hagi més de 450 sol·licitants. Pel que fa als criteris a l'hora de prioritzar les sol·licituds,  les bases de la convocatòria de subvencions en règim de concurrència competitiva per als ajuts per al pagament del lloguer estableixen que el primer criteri de prioritat serà tenir un lloguer en un habitatge amb algun règim de protecció i que després les sol·licituds s'endreçaran tenint en compte les peticions que acreditin menys ingressos en relació a la quantitat de lloguer que han de pagar.