Continua el procés de revisió de la participació ciutadana a Olesa de Montserrat

La diagnosi i les propostes fetes per la ciutadania i entitats en dues sessions de treball es van presentar al grup motor. Ara, el proper pas serà tècnicament redactar un esborrany del nou reglament de Participació Ciutadana.

Image
La tranquil·litat i la normalitat als punts de votació ha estat la tònica de l'atípica jornada electoral, la primera que es produeix en una pandèmia.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat està treballant en el procés d'elaboració d'un nou reglament de Participació Ciutadana que doni resposta a totes les necessitats detectades en l'àmbit de la participació al municipi. El procés de revisió va arrencar el passat mes de setembre, amb l'objectiu que culmini amb un nou text actualitzat. Després de les dues sessions de participació celebrades amb ciutadania i entitats per fer una diagnosi de la participació actual al municipi i presentar propostes de futur, el grup motor (format per un membre de cada formació política amb representació al consistori) ja s'ha reunit amb l'objectiu de conèixer el contingut i les conclusions d'aquestes jornades de treball.

 

La regidora de Participació de l’Ajuntament d’Olesa, Ada Agut i Domènech, ha explicat que ara el procés continua amb l'anàlisi de totes les propostes i l'estudi de “com s'encabeixen al nou reglament de Participació, després de valorar tècnicament com i quan es poden fer efectives". Tot seguit es redactarà un primer esborrany d'aquest reglament que es passarà al grup motor per tal que sigui revisat. La regidora de Participació Ciutadana ha destacat que en aquests moments s'hi està treballant en la fase de redacció del nou text i que culminarà en els propers mesos (s'espera que entre els mesos de març i abril) amb l'aprovació del nou reglament i l'inici dels treballs de difusió entre el conjunt de la ciutadania dels nous mecanismes de participació introduïts.

 

Aquest procés per millorar l'àmbit de la participació ciutadana a Olesa de Montserrat va començar formalment fa tot just un any, quan l'Ajuntament va contactar amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per sol·licitar suport tècnic i econòmic per a aquest projecte. Després de fer una anàlisi prèvia de la situació, el passat mes d'octubre es va contractar l'empresa especialitzada Indic, que s'ha encarregat de definir les línies de treball de tot el procés i d'impulsar la creació del grup motor. Al novembre es van dur a terme les dues sessions de treball amb entitats i ciutadania, que es van haver de celebrar en format telemàtic com a conseqüència de les restriccions sanitàries per la situació de pandèmia de Covid-19.