16/08/22

Consells de la Policia Local d’Olesa per a evitar robatoris durant l’estiu

El mes d’agost és una de les èpoques de l’any on més s’incrementen els robatoris als domicilis. La Policia Local d’Olesa aconsella diferents mesures de prevenció per protegir els domicilis i evitar sorpreses a la tornada de vacances.

Image
Obrint amb clau un pany

La Policia Local d’Olesa adverteix que el període de vacances és una de les dates on es cometen més robatoris davant l’absència dels propietaris. Per aquest motiu, facilita als ciutadans un seguit de consells que poden ajudar a prevenir aquests delictes. Albert Font, caporal de la Policia Local d’Olesa, recorda que són “accions senzilles abans de marxar de viatge que poden evitar una sorpresa desagradable a la tornada” i adverteix que “els lladres vigilen els habitatges perquè intenten que no hi hagi ningú a dins i robar sense interrupcions”.

Encara que pot semblar obvi, una de les primeres mesures que s’han de prendre és no deixar les claus amagades a l’exterior de l’habitatge, així com comprovar que tots els accessos, com és el cas de finestres i portes, estan tancats. Tanmateix, es recomana no baixar totes les persianes, deixant algunes pujades per a indicar que el domicili està habitat. Un altre indicatiu de que la casa està buida és que el timbre no funcioni i, per tant, no s’hauria de desconnectar l’electricitat del domicili.

Si es compta amb il·luminació intel·ligent a casa, es pot activar de forma remota o programar que s’encengui i s’apagui en diferents horaris. Una altra mesura dissuasiva és la desviació de les trucades de la línia fixa del telèfon al mòbil.

D’altra banda, es pot demanar a algun familiar o veí de confiança que reculli les cartes de la bústia per evitar que estigui molt plena.

Les xarxes socials s’han convertit en un recurs de vida social molt present al nostre dia a dia però, en aquest cas, poden ser una amenaça. Des de la Policia Local es demana discreció i no difondre a aquests mitjans la intenció de fer un viatge o el destí quan ja hi som. De fet, es recomana penjar a les xarxes socials les fotografies de les vacances a la tornada.

Finalment, la Policia Local d’Olesa recomana fer un llistat inventariant els objectes de valor que hi ha al domicili, apuntant marques, models i números de sèrie si és necessari. Tot plegat, facilitarà la identificació dels objectes sostrets i una denúncia més específica en cas de robatori.