02/03/22

Dissabte, segon concert del cicle de música d'autor del Festival Barnasants a Olesa

Aquest dissabte tindrà lloc el segon concert del festival Barnasants amb Montse Castellà, a l'Auditori de la Casa de Cultura. Tancarà el cicle, Claudio Gabriel Sanna, el 2 d’abril, a l'Escorxador.

Image
Cartell amb Montse Castella que actuarà a l'Auditori de la Casa de Cultura

Aquest dissabte 5 de març Olesa acull el segon concert del festival de cançó d’autor del projecte de Cultura en Xarxa Barnasants, impulsat per l’Ajuntament d’Olesa i el Festival Barnasants. En aquesta ocasió, serà la cantautora ebrerenca Montse Castellà que presenta el seu disc “Salicòrnia”, a les 19h, a l'Auditori de la Casa de Cultura. El seu cinquè treball inclou un duet amb Lluís Llach i una versió de Joan Baez. Les noves cançons de Montse Castellà són alegres, valentes, farcides de llum, llibertat i somriures.

El BarnaSants 2022 té programats un centenar de concerts amb una setantena de presentacions de nous treballs. Entre els artistes que presenten disc o projectes està Claudio Gabriel Sanna i Rall Grup, el darrer concert d’autor del cicle a Olesa, que serà dissabte 2 d’abril, a l'Escorxador.

El cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna i el seu Rall Grup, un nou conjunt format de artistes algueresos i catalans presentaran el disc “Mirau que sem anant i mirant”, cançons de festa, sàtira i taverna de l’Alguer. És un repertori no oficial, quasi mai enregistrat en discs: cançons improvisades en rima (balzigues), cançons anònimes, temes cantats a les comèdies musicals dels anys 50, cançons populars i dels pescadors de la Muralla. 

El Projecte Cultural en Xarxa Barnasants se celebra anualment des de 1996 amb l’objectiu d’apropar al públic local una programació musical d’autor, innovadora i de qualitat.

El certamen d’enguany se celebra fins el mes de maig oferint una mitjana d'un centenar de concerts, amb més d'una vintena de seus en actiu, entre elles Olesa de Montserrat, que aquest any acull tres actuacions. El tret de sortida va ser el de Quico Pi de la Serra. El cantautor barceloní va presentar “Cançons de combat”, el 24è disc de la seva carrera discogràfica enregistrat en directe. L'Escorxador va ser l'escenari que va acollir cançons fetes de fa molts anys, i d’altres més recents però totes emblemàtiques.

L’import de les entrades són 4 euros i es poden adquirir el mateix dia de l’actuació.