03/11/20

Comença la campanya de la poda i la instal·lació de l'enllumenat de Nadal

La poda ha començat aquesta setmana i s'allargarà fins a finals del mes de febrer. Es comença pels carrers més cèntrics del barri de l'Eixample com Anselm Clavé, Mallorca i Alfons Sala aprofitant que s'ha d'instal·lar l'enllumenat de Nadal. Pel que fa a la il·luminació nadalenca, enguany s'instal·laran un total de 220 motius llogats (un 20% nous) així com també d'altres propis que té el departament de Gestió de l'espai públic i equipaments de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

Image
Comença la campanya de la poda i la instal·lació de l'enllumenat de Nadal

 

eEl Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments ha engegat aquesta setmana la campanya de la poda a través d'una empresa externa que s'encarregarà de fer aquests treballs i que consistirà en la poda de 2.500 arbres dels aproximadament 3.500 que n’hi ha escampats per tot el nucli urbà. Els treballs han començat al carrer d’Anselm Clavé i durant les tres primeres setmanes del mes de novembre seguiran pels carrers Mallorca i Alfons Sala. Segons Carreño, aquests són els primers punts on es fa la poda ja que tot seguit s'ha de començar a instal·lar l'enllumenat de Nadal que anirà a càrrec del personal del departament de Gestió de l'espai públic i equipaments del municipi.

 

El cap del Departament de Gestió de l'Espai Públic i Equipaments, Miquel Carreño, ha explicat que la poda de l'arbrat és molt necessària tant pel manteniment de la via pública com també per la salut i la pròpia estètica de l'arbre. L'empresa adjudicatària del servei és l'encarregada de gestionar la mobilitat amb la programació de les restriccions d'aparcaments que necessiten per fer els treballs amb seguretat, tant pels vianants com per evitar danys als vehicles estacionats a la via pública. També s'encarreguen, si és necessari, de senyalitzar pas alternatiu en carrers de doble sentit de circulació. El cap del servei de manteniment de la ciutat ha destacat que l'objectiu durant aquests més de tres mesos de poda "és afectar el mínim possible la mobilitat". 

 

A finals d’aquesta setmana, la plantilla del departament de Gestió de l'espai públic i equipaments començarà amb la instal·lació  de l’enllumenat de Nadal. Enguany, segons ha explicat Miquel Carreño, s’instal·laran un total de 220 motius d’il·luminació nadalenca, dels quals un 20% nous, d’una empresa especialitzada amb què es va contractar el lloguer. A més, també es col·locaran alguns elements d’il·luminació propis que aquest departament municipal fa servir per engalanar diferents punts del municipi, com per exemple, els arbres del carrer Anselm Clavé. Tot són llums led per una qüestió d’estalvi energètic i també perquè són menys contaminants que les tradicionals de fil lluminós. L’enllumenat s’encendrà pel Pont de la Puríssima, a principis de desembre, i fins passat Reis, que és quan es comença a desmuntar.