12/12/22

Cloenda del 38è concurs de Teatre Vila d’Olesa amb l’entrega de premis a l’escenari de la UEC

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Cultura, Xavier Rota, van presidir el sopar d’entrega de premis al costat del president de la UEC, Felip Carreras. Els grups El Centru, de Canet de Mar, i MaGret Companyia Teatral, de Vilafranca del Penedès, van ser els guardonats ex aequo del primer premi de grup.

Image
entrega de premis a les diferents companyies deL 38è concurs de Teatre Vila d'Olesa

L’escenari de la UEC va acollir, dissabte al vespre, la cloenda del 38è concurs de Teatre Vila d’Olesa i l’entrega de premis en el marc d’un sopar de germanor entre les diferents companyies que han participat en aquesta nova edició. Al sopar hi van ser l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Cultura, Xavier Rota, així com representants d’algunes de les entitats locals que tradicionalment donen suport al certament organitzat per la secció de teatre de la UEC, que enguany també celebrava el seu 75è aniversari.

El president de la UEC i membre del grup de teatre, Felip Carreras, va voler mostrar la seva satisfacció amb la qualitat de les obres presentades al concurs: “Ha estat una edició molt renyida i al jurat li ha costat molt decidir-se” i va ressaltar que, després de 75 anys de trajectòria de la secció de teatre de la UEC, “hem d’agrair a tota la gent de teatre que ha passat durant aquests anys per l'entitat: directors, actors, actrius, escenògrafs, tècnics, dramaturgs, electricistes, il·luminadors, maquilladors, perruquers, modistes, músics i tothom que ha fet possible aquests 38 anys de concurs”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, també va agrair la feina feta pel grup de teatre de la UEC i les companyies amateurs. Riera va destacar la satisfacció de tots els grups teatrals a l’hora de participar en el concurs: “Ja heu guanyat perquè esteu fent allò que us agrada a teatres de tota Catalunya”. L’alcalde d’Olesa també va recordar que “és possible gràcies a l’existència d’entitats com la UEC” i va felicitar la gestió de l’entitat a l’hora d’adaptar-se als canvis i mantenir “viva la flama de la cultura” al llarg de 75 anys.  

Palmarès del 38è concurs de Teatre Vila d’Olesa

Els grups El Centru, de Canet de Mar, amb “La reina de la bellesa” i MaGret Companyia Teatral, de Vilafranca del Penedès, amb “La deessa de les pells” van ser els guardonats ex aequo del primer premi de grup.

A més del primer premi de grup, El Centru, de Canet de Mar, amb l’obra “La reina de la bellesa” de Martin McDonagh, va obtenir un total de cinc premis: 3r i 2n premi d’actor de repartiment, per Albert Oms i Ferran Medina; 2n premi d’actriu principal, per Montse Estarlich i 2n premi de direcció, per Quim Dotras.

El grup ACR, de Fals, amb l’obra “Lapònia”, de Cristina Clemente, va empatar amb nombre de guardons amb la companyia de Canet de Mar: premi del jurat juvenil; 3r premi d’actriu principal, per Sandra Olmedo; 3r premi d’actor principal, per Àngel Mompó; 3r premi de muntatge i 2n premi de grup.

El grup D’aquí i d’allà, de Molins de Rei, amb l’obra “Innocència”, de Marc Vallejo i Xavier Bagà, també va aconseguir un bon nombre de guardons: votació popular; 2n premi actriu de repartiment, per a Montse Domper; 1r premi actriu de repartiment, per Àngels Vilaplana i 1r premi d’actor de repartiment, per a Robert Rué.

MaGret Companyia Teatral, de Vilafranca del Penedès, amb l’obra “La deessa de les pells”, de David Ives, va guanyar tres premis: 1r d’actriu principal, per Marta Escudé; 1r premi de direcció i 1r premi de grup.

El grup Qollunaka, de Terrassa, amb l’obra “La taverna de la Rosita”, de Ramon Alcaraz, va guanyar la menció especial musical, per Ona Martínez; 3r premi de direcció, per Josep Manel Martínez i 1r premi de muntatge.

L’Associació Casal Corpus Barcelona, amb l’obra “M’esperaràs?”, de Carles Alberola, va obtenir el 3r premi d’actriu de repartiment, per Laia Pérez; 2n premi d’actor principal, per Inyaki Galve, i 2n premi de muntatge.

Finalment, la companyia Els Carlins de Manresa, amb l’obra “Play Strindberg”, de Friedrich Dürrenmatt, es va fer amb el 1r premi d’actor principal, per Joan Torrents, i el 3r premi de grup.