29/12/23

La Policia Local d'Olesa reprèn campanya informativa per prevenir robatoris durant les compres de Nadal

La Unitat de Relacions amb la Comunitat de la Policia Local d’Olesa, torna a fer la campanya informativa entre els comerços del municipi sobre mesures de seguretat per evitar robatoris durant les compres de Nadal.

Image
Policia local amb la campanya de Nadal d'informació als comerciants per prevenir robatoris

Aquesta campanya va adreçada als comerços però també a la ciutadania en general, amb l’objectiu de garantir la seguretat per tal de prevenir els delictes, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades en la via pública. La campanya se centra en la prevenció d’aquest tipus de delictes, però també en com cal actuar un cop es produeixen.

Albert Font, caporal de la Unitat de Relacions amb la Comunitat, ha destacat que “anem establiment per establiment i facilitem informació amb consells de seguretat als comerços durant Nadal, que és quan es concentra molta afluència de públic i quan la gent també porta més diners en efectiu”.

Audio file

Un dels punts on la Policia Local fa més incidència és en la ciberseguretat. A través d'aquestes pràctiques, els ciberdelinqüents poden sostreure dades personals i contrasenyes de les víctimes. Font explica que "s'ha detectat que les estafes a través de correus electrònics i missatges de text s'han professionalitzat molt més".

Audio file

En total visitaran més de 300 establiments que hi ha al municipi. Va engegar a principis de mes i recorren barri per barri fins a finals de gener. En aquestes visites s'aprofita per actualitzar la base de dades de contacte de la Policia Local. “Com en anteriors campanyes donem consells molt bàsics, però efectius i que cal anar recordant any rere any. La resposta que rep la Policia Local és molt satisfactòria” ha explicat el caporal.

Audio file

A part dels consells a les botigues, també recorden consells de seguretat a la ciutadania a casa, al carrer i al caixer, així com què s’ha de fer en cas de ser víctima. 

Des de la Policia Local es recorda, que, davant qualsevol fet delictiu que s’hagi patit o se’n tingui coneixement tant comerços com ciutadania poden contactar al telèfon d’emergències 112 i sempre denunciar el fet.

Principals consells per a la ciutadania:

  • Tanqueu amb clau la porta de casa vostra
  • Quan sortiu o entreu al garatge, comproveu que la porta quedi tancada.
  • Quan aneu a fer compres de Nadal, porteu la mínima quantitat possible en bitllets. És millor fer-ho amb targeta de crèdit, aquestes són personals i intransferibles.
  • Si rebeu trucades d’operaris de telefonia, gas, electricitat… verifiqueu trucant a la companyia i demaneu-los la identificació.
  • Si traieu diners del caixer, oculteu-vos de la vista dels altres i no accepteu ajuda de ningú.
  • Al carrer, porteu les bosses de mà creuades al davant i sempre tingueu-les vigilades.
  • En les compres per Internet, assegureu-vos de tenir els dispositius configurats correctament amb els nivells de seguretat, navegadors actualitzats i no fer transaccions econòmiques a través de xarxes Wi-Fi públiques. També s’ha de comprovar que la pàgina web on es vol comprar sigui segura. 

Consells per als comerços:

  • No acumuleu diners a les caixes enregistradores i buideu-les sovint.
  • Durant el dia és convenient que efectueu ingressos regulars a les entitats bancàries, de forma periòdica. Eviteu el trasllat de molts diners de cop i, quan calgui, feu-ho amb discreció i adoptant totes les mesures de seguretat possibles.
  • Limiteu les vies d’accés a l’establiment per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.
  • Instal·leu xips de seguretat als productes.
  • Porteu un control de la quantitat de claus de l’establiment i de les persones que en disposen de còpies

Documents relacionats