27/04/22

La Policia Local d’Olesa participa en la campanya solidària “Espai Respir”

S’han posat a la venda uns kits que consten d’una bossa i una llibreta estampades amb l’objectiu de recaptar fons per a la creació d’un espai d’activitats adaptat a persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental a Cornellà. Una part dels beneficis de la campanya es destinarà a l’Associació Prodiscapacitats Santa Oliva.

Image
Cartell Campanya Respira amb fotografies de productes fets pel projecte solidari.

La Policia Local d'Olesa de Montserrat s'ha adherit a la iniciativa solidària “Espai Respir”. El projecte va néixer fa uns mesos a l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Mossos de Cornellà de Llobregat, i actualment hi col·laboren una trentena de comissaries de Policia Local i Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud.

L’objectiu de la campanya és recaptar fons per a la creació d’un "Espai Respir" adaptat amb mitjans tècnics, sanitaris, terapèutics, educatius i d’oci per a persones amb diversitat funcional o problemes de salut mental al municipi de Cornellà de Llobregat. El centre oferirà activitats extraescolars, socioeducatives, terapèutiques i de lleure que permetran a les famílies i cuidadors centrar-se en ells mateixos en un espai de descans per seguir oferint una atenció de qualitat.

Segons Isaac Aymerich, cap de la Policia Local d’Olesa: “no estem acostumats a iniciatives com aquesta perquè, des d’un cos policial local, engegar campanyes tant potents, no és fàcil”, i afegeix que “vam participar en el projecte des del principi perquè respon al nostre esperit de col·laboració, de treball compartit i d’ajuda a les persones més necessitades”. Jordi Martínez, regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament d'Olesa, opina que “hem de pensar en qui cuida al cuidador, i disposem de molts pocs espais on les famílies que tenen situacions complicades poden tenir moments de respir”.

Per finançar el projecte, la campanya es basa en la venda d’uns kits que consten d’una bossa i llibreta disponibles en quatre tipus d’estampats diferents, i que han estat fabricats artesanalment per persones i famílies protagonistes de l’acció solidària. El kit té un cost de 15€ i es pot adquirir a la comissaria de la Policia Local, en horari de 08.00 h a 15.00 h.

Tanmateix, la Unitat de Relacions amb la Comunitat del cos policial continuarà divulgant la campanya a les AMPES dels centres escolars del municipi i a les associacions de veïns, i s’exposarà un mostrari dels productes a l’Ajuntament per tal d’aconseguir més visibilitat per part de la ciutadania.

Els beneficis obtinguts de la venda dels kits es destinaran als projectes Respir 2022 (10 €) i a Acció Solidària de la Xarxa de Salut Mental de l’Hospital de Sant Joan de Déu (5 €). En aquest sentit, una part de l’import anirà destinat a l’Associació Prodiscapacitats Santa Oliva, entitat del municipi que ofereix diferents serveis vinculats a la campanya, com són l’actuació o intervenció individual i al col·lectiu de persones amb diversitat funcional i les accions de desenvolupament comunitari.