08/02/21

Arrenquen les obres d'adequació de l'aparcament dissuasiu del barri de la Central

El solar, amb capacitat per estacionar 325 vehicles, també inclourà espai d'esbarjo per a gossos i zona de jocs. Les obres es faran en dues fases per possibilitar que es pugui continuar utilitzant una part de la zona d’aparcament mentre es fan els treballs d’adequació.

Image
Projecte d'adequació solar de la Central per aparcament dissuasiu

Aquest dimarts, 9 de febrer, arrencaran les obres d’adequació de l’aparcament dissuasiu ubicat a l’esplanada ubicada entre els carrers Barcelona i Jaume de viver, al barri de La Central, que tindrà capacitat per uns 325 vehicles. Es tracta d’un solar de 22.000 metres quadrats de propietat privada, que l’Ajuntament va aconseguir en cessió després d’anys de contactes i negociacions amb la propietat. Arran la cessió, l’Ajuntament va treballar en un projecte que ha fragmentat el solar en tres espais: zona d’aparcament, espai esportiu i d’estada per a la ciutadania, i zona d’esbarjo per a gossos. L'actuació suposa una inversió de 44.143,40 €  (IVA inclòs).

Amb les obres que arrenquen aquest dimarts, s’adequaran els accessos a l’aparcament i es senyalitzarà la zona, on també es farà una millora de la il·luminació. Alhora, es completaran les voreres i passos de vianants i es crearà la zona d’esbarjo per a gossos i un camp de sauló per jocs de 40x20 metres. Ambdues zones tindran font d’aigua. Les obres es faran en dues fases per possibilitar que es pugui continuar utilitzant una part de la zona d’aparcament mentre es fan els treballs d’adequació.

L’aparcament té dos grans objectius. D’una banda, dota de places d’aparcament un barri amb mancances d’espais d’estacionament públic i gratuït. L’altra gran finalitat és disposar d’una bossa d’aparcament a una zona propera a una de les entrades d’Olesa, que permeti a les persones que visiten el municipi tenir un espai d’aparcament que eviti haver d’accedir fins al centre per buscar lloc on estacionar el vehicle.