22/07/24

L'Ajuntament d'Olesa ofereix un nou servei per promoure l'equitat en els treballs a empreses i entitats

La iniciativa està impulsada des del Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ amb l’objectiu de complir amb les obligacions de la llei sobre la igualtat efectiva de dones i homes i ofereix assessorament i formació a entitats i empreses sobre polítiques  d'igualtat a l’àmbit laboral. 

Image
Imatge d'igualtat en el treball

El servei ofereix assessorament a empreses i entitats

Aquest servei es posa en marxa fruit d’un conveni de l’Ajuntament d’Olesa amb la Generalitat de Catalunya per desplegar tots els efectes de la Llei 17/2015 sobre la igualtat efectiva de dones i homes. La iniciativa pretén integrar una perspectiva feminista en tots els àmbits de l'empresa, incloent-hi els processos de selecció de personal, la valoració i retribució dels llocs de treball, i els plans de formació. A més, presenta mesures com la regulació horària per facilitar la conciliació, la promoció de la mobilitat sostenible i l'equilibri entre la vida personal i laboral.

El servei ofereix acompanyament, assessorament i formació en matèria d'igualtat laboral, tant per a empreses com per a entitats i organitzacions, i dona recursos i eines per incorporar polítiques del temps, protocols d’igualtat i contra l’assetjament sexista i lgtbiqfòbic. 

La regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Laia Montes, explica que “és una aposta de l’Ajuntament d’Olesa és una aposta. Les empreses amb 50 o més treballadors tenen l’obligació d’incorporar aquests plans, però nosaltres volem oferir el servei a totes aquelles empreses, entitats i comerços que hi estiguin interessats”. 

Audio file


Els tres eixos principals del Pla son l'elaboració de protocols d'assetjament sexual i per raó de sexe, orientació sexual, identitat i expressió de gènere; la creació de plans d'igualtat interns per a empreses i la implementació de polítiques de temps per lluitar contra la pobresa de temps per apostar per la igualtat d’home i dones  (conciliació laboral i familiar, mobilitat en el trajecte de casa a la feina, etc). “La intenció és crear una societat i un teixit empresarial més conscient, igualitari i eficient" apunta la tècnica responsable del servei, Vanesa Gutiérrez.

Audio file


“La llei afecta totes aquelles empreses de 50 o més treballadors, que estan obligades a tenir aquests protocols, però molt més enllà d’evitar sancions d’Inspecció de Treball, és important tenir plans i protocols per avançar cap a un teixit empresarial i cap a una societat més feminista, igualitària i també més eficient”, destaca la tècnica del servei.  

Audio file


Les empreses, entitats i associacions interessades en el servei poden demanar cita prèvia al telèfon del Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Olesa 93 778 00 50 (extensió 4).