10/05/22

L’Ajuntament d’Olesa torna a obtenir la màxima puntuació del Segell Infoparticipa

Només 43, dels 947 ajuntaments catalans han obtingut enguany el 100% dels indicadors que certifiquen la Qualitat i Transparència de la comunicació pública local.

Image
Lliurament del Segell Inforparticipa 2021

L'Ajuntament d'Olesa ha estat distingit un any més amb el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública local, amb una puntuació del 100%, la màxima possible, un guardó que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Enguany ha estat 43 els ajuntaments de tot Catalunya –10 del Baix Llobregat– que han obtingut el 100% a l'avaluació de la UAB.

El lliurament del Segell Infoparticipa 2021 es va ahir dilluns 9 de maig al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. El regidor de Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi López, va ser l’encarregat de recollir aquest reconeixement. López ha valorat molt positivament que l’Ajuntament d’Olesa torni a obtenir, per 8è any consecutiu aquest guardó “el mèrit no és només obtenir-lo sinó també mantenir-lo ja que cada cop puja el nivell d’exigència dels indicadors, i això és possible gràcies a la voluntat política però també a la feina dels tècnics encarregats de gestionar els continguts dels webs”.

A l’acte de lliurament dels guardons hi va haver una conferència inaugural de Miguel Angel Blanes Climent, tècnic jurídic en el Defensor del Poble del País Valencià, que va felicitar tots els ajuntaments guardonats i va recordar que el Segell Infoparticipa “ens ajuda a no només complir llei, sinó també millorar la democràcia i a afavorir la participació ciutadana, estimulant també el dret d’accés a la informació pública. Per tant, el segell Infoparticipa dona prestigi als ajuntaments, però també implica una responsabilitat amb la ciutadania”.

8 anys consecutius amb la màxima puntuació

Per vuitè any consecutiu, l'estudi fet per la Universitat Autònoma de Barcelona del web municipal d'Olesa de Montserrat ha conclòs que compleix amb tots i cadascun dels indicadors de qualitat i transparència, i per tant ha tornat ha d'obtenir el Segell Infoparticipa amb un 100%. Aquest Segell és un reconeixement a les bones pràctiques als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

El Mapa Infoparticipa va sorgir el 2012 per analitzar la informació que donen els webs municipals en base a les següents qüestions:

  • Qui són els representants polítics: retribucions de tots els representants, declaracions d’activitats i béns, dades de contacte, agenda de l’alcalde...
  • Com es gestionen els recursos col·lectius: informació de la composició i dels acords dels plens i de la junta de govern, del Pla d’Actuació Municipal, organigrama complet tècnic i polític...
  • Com es gestionen els recursos econòmics: totes les dades del pressupost municipal, contractes i proveïdors,...
  • Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos: dades de població, d’equipaments, activitats municipals i ciutadanes...