21/04/21

Ajuntament d'Olesa i Generalitat rubriquen el conveni per al nou servei d'atenció integral al col·lectiu LGTBIQ+

L’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i la Directora General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Mireia Mata, van signar aquest dimarts el conveni. El SAI va entrar en funcionament el mes de març.

Image
Signatura Alcalde Miquel Riera, Regidora Ada Agut i Mireia Mata la Directora Gral d'Igualtat del dpt. de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat

L’Alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, i la Directora General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Mireia Mata, van signar aquest dimarts el conveni de l’acord per al nou Servei d’Assessorament Integral (SAI)  LGTBIQ+ d’Olesa, que va entrar en funcionament el passat mes de març. Amb la posada en marxa del SAI i la signatura del conveni, Olesa de Montserrat es suma al centenar de Serveis d’Assessorament Integral LGBTIQ+ de la Xarxa Pública SAI de la Generalitat.

A l’acte de signatura, celebrat a l’Ajuntament d’Olesa, també hi van assistir la regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Olesa, Ada Agut i Domènech; la cap de l’àrea LGBTI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Lluïsa Jiménez; i la regidora socialista Maria Pujol, activista LGTBIQ+.

Durant l’acte de signatura, l’Alcalde, Miquel Riera, i la regidora Ada Agut i Domènech, van manifestar l’aposta de l’Ajuntament d’Olesa per intentar donar resposta, amb el nou servei, a les necessitats no només de les persones que formen part del col·lectiu LGTBIQ+, sinó també les seves famílies. Precisament, el SAI ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones del col·lectiu LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats i/o professionals. També pretén impulsar accions de sensibilització a la població per combatre la LGTBIfòbia. De fet, un dels objectius és donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, identitat o expressió de gènere.

Per la seva banda, Mireia Mata, Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, va destacar actualment hi ha 107 SAI que formen part de la xarxa pública, el primer dels quals es va posar en marxa ara fa quatre anys.  Segons Mata, “ens agrada definir el SAI com un servei que té dues portes”, una porta d’entrada per a persones del col·lectiu LGTBIQ+, les seves famílies i amics, que poden tenen dubtes, inquietuds, o volen denunciar alguna situació discriminatòria. Alhora, ha destacat Mireia Mata, “també una porta de sortida, perquè el SAI ha de sortir al conjunt de la ciutadania i mostrar aquesta diversitat sexual i de diversitat de gènere, i estendre-la per les entitats, pels carrers i places, per tot arreu, perquè és una riquesa comunitària”.

Què és el SAI?

El SAI és un servei municipal gratuït que ofereix atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats o professionals, i sensibilització per al conjunt de la població treballant per a construir un poble lliure de LGTBI+fòbia. El servei pretén donar resposta a situacions de discriminació per raó d’orientació afectivosexual, identitat o expressió de gènere.

A qui s’adreça?

A totes les persones que busquin assessorament, acompanyament o informació entorn de les qüestions relatives a les diversitats afectivosexuals i de gènere, ja sigui per motius personals, professionals o formatius.

Què ofereix?

  • Assessorament i acompanyament a persones LGTBI+, familiars i entorn.
  • Assessorament i informació a professionals per a entendre la diversitat afectivosexual i de gènere i/o abordar la discriminació per motius d’orientació afectiva o sexual, identitat o expressió de gènere.
  • Suport i acompanyament per a presentar incidències i denúncies relacionades amb la discriminació per motius d’orientació afectivosexual, identitat i expressió de gènere.
  • Gestió i tramitació del canvi de nom en la targeta sanitària.
  • Suport tècnic i logístic a entitats, grups o col·lectius LGTBI+ d’Olesa i facilitació d’espais de trobada.
  • Informació i divulgació de material per a la sensibilització i contra la LGTBI+fòbia.

Com podeu contactar-hi?

Adreça: c/ Salvador Casas, 3, Olesa de Montserrat.

Telèfon: 93 778 00 50 ext.3500

Correu electrònic: sai@olesademontserrat.cat

Horari d’atenció:

Dimecres de 15-19h