15/03/21

L'Ajuntament d'Olesa habilita un punt de suport presencial per acompanyar en el procés de preinscripció escolar

Avui ha arrencat el període de preinscripció escolar per al 2n cicle d'educació infantil i primària. El dia 17 arrencarà per a secundària. Aquest curs tot el procés es telemàtic. Des del departament d’Ensenyament també s'ha obert una bústia de correu electrònic a la qual es poden adreçar consultes: escolaritzacio@olesademontserrat.cat

Image
Cartell amb dades de preinscripció Educació infantil, secundària, Batxillerat i cicles de Graus mitjà i superior

Aquest dilluns, 15 de març, ha arrencat el període de preinscripció escolar per als ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i educació primària, que finalitzarà el 24 de març. En el cas de l’ensenyament secundari obligatori (ESO) serà del 17 al 24 de març. A causa de les circumstàncies extraordinàries per la pandèmia de la covid-19, enguany tot el procés de preinscripció serà telemàtic a través del portal preinscripcio.gencat.cat. Donat les dificultats que pot suposar haver de fer tot el tràmit en línia, l’Ajuntament d'Olesa habilitarà un punt de suport presencial per acompanyar durant el procediment aquelles famílies que així ho necessitin. El punt de suport funcionarà des d'aquest dimarts, 16 de març, fins al dia 24.

Per poder accedir a aquest punt de suport és imprescindible demanar cita prèvia al correu electrònic escolaritzacio@olesademontserrat.cat o bé trucant a 937780050 ext 3511 i 3512, des d'on se'ls donarà hora i dia d’atenció i s’explicarà el circuit. L’atenció serà, del 16 al 24 de març, de 10.00 a 12.00 h i el dijous 18 de març també de 17.00 a 19.00 h.

Des del departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa volen deixar clar que, durant el suport, la responsabilitat de la tramitació recaurà sempre sobre la família, que és la que haurà d’introduir les dades a l’ordinador. El que farà l'Ajuntament serà un acompanyament i suport en els passos seguir. També aconsellen que les persones que utilitzin el servei de suport portin digitalitzada la informació i documentació requerida, que podeu consultar AQUÍ.

És possible que el procésd de preinscripció escolar generi dubtes entre aquelles famílies que fan el tràmit per primer cop, sobretot aquelles famílies amb infants per escolaritzar a P3. Davant qualsevol dubte també es pot escriure un correu electrònic a escolaritzacio@olesademontserrat.cat. Per al curs 2021-2022 s'oferten inicialment a Olesa un total 12 grups de P3 entre tots els centres educatius públics i concertats.

La sol·licitud de preinscripció d'educació infantil (3-6 anys) s'ha de presentar adjuntant-hi la documentació d'identificació o de criteris que correspongui. La documentació que no s'hagi pogut adjuntar durant el període de presentació de sol·licituds, es pot  afegir del 25 al 26 de març. És molt important que es respectin les dates, perquè totes les sol·licituds que es presentin fora d'aquest termini perdran qualsevol prioritat que tinguin a l'hora d'obtenir la plaça. Per saber com s'ha de presentar la sol·licitud i què es necessita podeu consultar aquest ENLLAÇ. 

Tota la informació referent a la preinscripció escolar per al curs 2021-2022 també la podeu consultar a l'apartat específic del web municipal (trobareu un bànner en portada) o al portal de la Generalitat preinscripcio.gencat.cat.