18/04/24

L'Ajuntament d'Olesa ofereix activitats esportives gratuïtes a les dones del municipi dins el programa Dona i Esport

A més d'activitats variades, el Servei Municipal d’Esports també habilita un servei gratuït de monitoratge per als fills i filles d’entre 3 i 10 anys. El programa compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona i es desenvoluparà del 24 d'abril fins el 31 de juliol.

Image
Programa Dona i Esport

Cartell del programa Dona i Esport

L’Ajuntament d’Olesa posa en marxa un nou servei totalment gratuït adreçat a les dones del municipi. Es tracta del programa Dona i Esport, que oferirà, a partir del 24 d'abril, activitats esportives variades i gratuïtes tres dies a la setmana. Les activitats es faran al Complex Esportiu Municipal de Les Planes en horari de tarda. A més, les usuàries que tinguin fills tindran l'oportunitat de fer ús del servei de monitoratge per als infants d'entre 3 i 10 anys, que també faran esport amb un monitor/a. L’Ajuntament afavoreix un espai per a democratitzar la cura en aquells casos en els quals la conciliació entre la pràctica esportiva i la cura dels fills i filles és dificultosa, especialment per a aquelles modalitats de convivència que parteixen d’una desigualtat de base.

Amb la realització d'aquestes actuacions es pretén contribuir a facilitar l'accés de la dona a la pràctica física i esportiva. “Des del Departament d’Esports es va demanar una subvenció a Diputació de Barcelona per oferir aquest servei. L’objectiu del recurs és promoure l'accés de l'activitat física regular de les dones amb una freqüència mínima d'una vegada a la setmana” ha explicat Jeanne Badal, tècnica del departament d’Esports.

Audio file

L’Ajuntament oferirà tres dies d’activitat física a la setmana: dimarts, dimecres i dijous en horari de 17.30 h a 18.20 h. Les activitats de sala seran “cos i ment” (classe de ioga o pilates), cardio (tonificació i classes on es treballa tot el cos) i coreografia (zumba). Segons Badal, “es tria aquesta franja horària perquè els nens i nenes ja han sortit de l’escola i hi ha moltes dones que no tenen la possibilitat econòmica d’apuntar-se a un gimnàs o de deixar als fills a una altra personaper anar a fer esport”. 

Audio file

Cada sessió té una capacitat aproximada per a 10 persones i la reserva de la plaça s’ha de fer a través de la plataforma Vivetix. “S’ha de fer una reserva per a cada sessió. Les inscripcions s’obren cada 15 dies per a possibilitar la rotació i evitar que una única persona faci reserva de tots els dies per a la durada de tot el programa” ha destacat Badal. 

Audio file

Per gaudir d’aquestes classes gratuïtes no cal estar apuntat al Servei Municipal d’Esports. El programa Dona i Esport es desenvoluparà fins al 31 de juliol.