L’Ajuntament d’Olesa es reuneix amb Ensenyament per parlar de les necessitats i demandes educatives al municipi
L’alcalde d’Olesa i la regidora d’Ensenyament van transmetre al director general de Centres Públics del departament d’Educació de la Generalitat i al director de Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat les principals inquietuds del municipi a l’àmbit educatiu.
El director general de Centres Públics del departament d’Educació de la Generalitat, Jean-Marc Segarra, i el director de Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat, Albert Grau, es van reunir aquest dimarts al matí amb l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, i la regidora d’Ensenyament, Lourdes Vallès per transmetre, de primera mà, les mancances que pateix el municipi en matèria educativa, així com els reptes de futur que es presenten en els propers anys. També van visitar l’Escola Sant Bernat i l’Escola Puigventós per donar a conèixer les necessitats i el projecte educatiu dels dos centres públics.
Un dels temes que es van tractar va ser la gratuïtat de l’escolarització a I2 (Infantil 2, antic P2) a les llars d'infants municipals. Aquest procés, que es farà efectiu a partir del pròxim curs, compta amb el finançament de la Generalitat, que pagarà als ajuntaments 1.600 euros per cada infant matriculat, una aportació que fins ara estan sufragant les famílies. L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha celebrat que “es continuï amb aquesta línia amb la previsió de fer extensiva la gratuïtat de l’educació dels infants d'entre 0 i 2 anys a les escoles bressol públiques a partir del curs 2023-2024”.
La reunió també va servir per traslladar la preocupació de l’Ajuntament davant la necessitat que tenen moltes escoles públiques del municipi de comptar amb més recursos per mantenir tant l’atenció a la diversitat a l’alumnat, com la posada en marxa de nous projectes que millorin la qualitat dels projectes educatius. De fet, la demanda de nous recursos és imprescindible donada la previsió de creixement de noves places educatives en el futur: “Els canvis demogràfics del municipi als darrers anys i la seva consideració com a àrea de mercat d’habitatge tens, han fet que sigui imprescindible mantenir grups i línies a les escoles per donar resposta a la demanda”, ha afegit l’alcalde.
D’altra banda, es van demanar noves inversions supramunicipals per a altres ofertes educatives del municipi com són els graus de formació professional i l’Escola Municipal de Música, que actualment no compta amb aportacions econòmiques de la Generalitat.
La jornada va continuar amb la visita a les instal·lacions de dos centres escolars públics del municipi, l’Escola Sant Bernat i l’Escola Puigventós. Durant la visita, els responsables de les escoles van tenir l’oportunitat de transmetre les seves inquietuds i reptes de cara als anys vinents.