24/05/23

L'Ajuntament adjudica a la fundació Salas la construcció de 30 habitatges de lloguer assequible en un solar municipal

La promoció serà possible gràcies a una subvenció de 600.000 € de fons europeus aconseguida per l'Ajuntament. Una part dels habitatges es reservaran per a joves i gent gran.

Image
Plànol d'ubicació d'on la fundació Salas construirà 30 habitatges de lloguer assequible

L’Ajuntament d’Olesa ha adjudicat a la Fundació Salas la concessió per construir 30 habitatges de lloguer assequible en un terreny municipal ubicat al carrer de la Indústria, darrera la residència Santa Oliva.  La Fundació Salas és una entitat sense ànim de lucre nascuda l’any 2004, que forma part de la coordinadora de fundacions d’habitatge social Cohabitac.

Aquesta promoció serà possible gràcies a la subvenció de 600.000 € aconseguida per l’Ajuntament d’Olesa provinent dels fons europeus NextGenerationEU. Només 33 municipis de tot Catalunya han estat adjudicataris d’aquests fons. Notificat l’ajut, l’Ajuntament d’Olesa va licitar un concurs obert per a adjudicar el projecte. 

Per fer possible la promoció, l’Ajuntament cedeix un solar de 1.584 m2 per un període de 75 anys. Amb l’adjudicació, la Fundació Salas es compromet a construir i gestionar un edifici amb 30 habitatges i destinar lo  a lloguer protegit, amb reserva del 25% dels habitatges per a gent jove i un 25% més per gent gran). L’edifici serà de planta baixa més tres plantes pis, amb places d’aparcament en superfície i zona verda. Els habitatges tindran entre un i tres dormitoris, amb superfícies d’entre 40 i 65 m2 aproximadament.

Planta tipus de la promoció d'habitatges de lloguer assequible que la fundació Salas farà al carrer de la Indústria    Ubicació dels 30 habitatges que la fundació Salas farà a un solar municipal del carrer de la Indústria

La inversió que haurà de fer la Fundació Salas ascendeix a uns 2,3 milions d’euros, i comptarà amb l’ajut dels fons europeus per valor de 600.000 € aconseguits per l’ajuntament. S’estima que la promoció estarà acabada el 2025.

Els 33 habitatges que ha de construir l’Incasòl es licitaran al juny

El de la fundació Salas no és l'únic projecte de promocions de pisos de lloguer assequible que ha impulsat l'Ajuntament d'Olesa gràcies a la cessió de terrenys municipals. El coordinador de projectes de l'Incasòl ha confirmat a l’Ajuntament que ja disposen del projecte executiu i del plec de licitació per a la construcció de 33 habitatges de lloguer protegit en uns solars també del carrer de la Indústria. La promoció és possible arran el conveni signat entre l’Ajuntament d’Olesa i l’Incasòl el 2021. Segons ha comunicat l’Incasòl, la licitació es publicarà durant el mes de juny. 

Es preveu que la construcció tingui un cost de 3,7 milions d’euros. Els 33 habitatges estaran repartits en dos edificis. Cada edifici serà de planta baixa més dues plantes pis, i tindran una tipologia diferent ja que un ocupen un terreny pla. A un s’hi accedirà per la cara nord mentre que l’altre, situat en una parcel.la de topografia irregular, tindrà dues plantes baixes: una que donarà al carrer Josep Perpinyà i l’altre al carrer posterior, el Camí de la Flora.

Els habitatges, de 57 m² útils, tindran dos dormitoris, cuina semi-tancada, bany complet i dues terrasses exteriors en els extrems de l’habitatge, una d’ús privat i l’altre d’accés. Segons el projecte, tots els espais de la casa són comunicants i prescindeixen de passadissos, i l’aparcament se situa a la planta soterrani.

Imatge virtual de com serà la promoció de 33 habitatges que l'Incasòl farà al carrer de la Indústria