02/06/22

L'Ajuntament contracta 9 persones més a través d'un Pla d'Ocupació del SOC

L’Ajuntament d’Olesa ha contractat 9 persones més que estaven en una situació d’atur de llarga durada a través del Pla d’Ocupació del SOC del programa Treball i Formació 2022.

Image
Treballadors del Programa Treball i Formació

Aquests treballadors s’acaben d’incorporar a diferents departaments municipals: tres persones a la brigada municipal; dos persones més al departament de Participació Ciutadana; un agent cívic i una altra persona per a fer el control d’aforament; una conserge a la Casa de Cultura,  una auxiliar de la llar al departament de Benestar Social, una auxiliar d’informació al departament d’Urbanisme i una administrativa per al departament d’Habitatge i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

Totes aquestes persones tenen un contracte laboral amb una periodicitat de 12 mesos, i la feina va acompanyada d’un programa formatiu per tal que la persona, en el moment de finalitzar l’experiència laboral, pugui tenir més oportunitats d’inserció en el mercat laboral.

El Programa Treball i Formació té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral. Aquests Plans d’Ocupació del Programa Treball i Formació s’adrecen a persones aturades més grans de 52 anys, perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania i persones aturades de llarga durada.

Aquestes persones les va derivar el Servei d’Ocupació de Catalunya i la selecció es va fer des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

 

Adreçat a persones de difícil inserció laboral

Aquests Plans d’Ocupació del Programa Treball i Formació s’adrecen a persones aturades dins de tres línies: més grans de 52, perceptors/es de la Renda Garantida de Ciutadania i persones aturades de llarga durada. Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

Aquests 9 treballadors se sumen als 4 que van començar al desembre del 2021, dins del Programa Treball i Formació per a persones més grans de 45 anys i del programa DONA, també amb un contracte de 12 mesos. Aquest  mes de juny el departament de Promoció Econòmica està fent el procés de selecció per contractar a 7 persones més amb el Fons de Prestació de la Diputació de Barcelona.