30/03/21

Activitats a Olesa de Montserrat per la Setmana Santa 2021

La Passió d'Olesa de Montserrat farà tres representacions presencials i s'emetrà per streaming. Les representacions dels dies 2, 11 i 18 d'abril són d'una versió adaptada de durada reduïda i en horari de tarda. Pel que fa a una de les tradicions de la Setmana Santa, els Misteris, només es podran veure en format virtual.

Image
Cartell amb un personatge de la Passió i totes les dades per poder veure-la

Les activitats de la Setmana Santa 2021 a Olesa de Montserrat tornen a estar enguany molt condicionades per la pandèmia de la covid-19, si bé no tant com l'any passat, quan es van haver d'oferir completament virtuals. Enguany, la Passió d'Olesa tornarà a aixecar el teló aquest divendres, 2 d'abril, per a una temporada que, això sí, estarà reduïda amb només tres representacions però incentivant que l'espectador la pugui veure també des de casa. Per contra, una de les tradicions també més arrelades ala Setmana Santa olesana, els Misteris, només es podran veure en format virtual.

Versió reduïda de la Passió d'Olesa en tres úniques representacions

La Passió d'Olesa oferirà enguany una versió especial de l'espectacle, de durada reduïda i amb una dramatúrgia adaptada. Les dates de representació seran els dies 2, 11 i 18 d'abril i per primera vegada totes les funcions seran en horari de tarda i començaran a les 18.30h.

La versió de l'adaptació que es presentarà enguany tindrà una durada d'una hora i quinze minuts, sense entreactes. Les escenes multitudinàries no es podran representar i, per tant, s'ha adaptat la dramatúrgia per concentrar en l'espectacle els quadres més significatius i emotius, envoltats d'una posada en escena renovada d'acord amb la versió d'enguany. Segons La Passió d'Olesa, a més a més, el públic podrà gaudir dels avenços tècnics que es van incorporar el 2020 al teatre i que no es van poder estrenar a causa del confinament, i que aportaran una major expressivitat tant pel que fa al so com als efectes de llum. Les projeccions digitals es mantindran com a complement de l’escenografia física, que aquest any serà més minimalista.

A més, per primera vegada La Passió d'Olesa es podrà veure en streaming des de qualsevol lloc, amb subtítols en castellà i anglès. Des de La Passió es remarca que és una aposta per fer arribar l'espectacle arreu perquè les persones que no puguin desplaçar-se tinguin l'oportunitat de gaudir-la. L'accés a l'emissió online de l'espectacle es podrà adquirir a través del web de La Passió d'Olesa, de la mateixa manera que les entrades presencials, a www.lapassio.cat

Per tal de preparar la temporada, La Passió d'Olesa ha implementat protocols de prevenció específics i testos d'antígens per a aquells actors i actrius que, en algun moment, han de treure's la mascareta a escena. El dispositiu de testos per a prevenir la Covid-19 s'ha dissenyat en col·laboració amb el CAP d'Olesa i compta amb el suport logístic i expertesa de col·laboradors i col·laboradores de La Passió d'Olesa professionals de l'àmbit sanitari. 

Els Misteris, en format virtual

Enguany els Misteris d’Olesa només es podran veure de forma virtual. L’entitat organitzadora, el Col·lectiu dels Misteris d’Olesa, promou que les persones que ho desitgin facin la ruta i puguin contemplar els diferents Misteris a través dels codis QR que trobaran a la porta de cada seu. Tampoc enguany es farà la tradicional Missa dels Misteris per la situació sanitària i les limitacions d’aforament.

És previst que dijous i divendres Sant, davant de la Casa de Cultura, el Col·lectiu dels Misteris d’Olesa instal·li un punt d’informació on tothom que ho desitgi podrà rebre informació i mapes de l’itinerari de la ruta dels Misteris. El col·lectiu va instal·lar els codis QR a les seus de cada Misteri per tal que la tradició pogués ser visible i accessible a tota la ciutadania tot l’any. Gràcies a aquest projecte la tradició ha pogut mantenir-se, tot i que diferent durant la pandèmia.

D’altra banda, també es pot visitar fins el 5 d’abril a la Casa de Cultura l’exposició “Història d’un passat molt present” que mostra fotografies dels Misteris d’Olesa i una imatge actualitzada d’allò que representen.

Des del col·lectiu dels Misteris d’Olesa s’han organitzat actes presencials que han tingut lloc els darrers dies. El dia 24 de març van oferir la projecció de la pel·lícula “Los Rodríguez y más allà” a l’auditori de la Casa de Cultura, que també va acollir, aquest diumenge, el tradicional concert de diumenge de Rams en un format reduït, amb Adolf Pla al piano.