03/12/20

29a Mostra de Pintors d'Olesa de Montserrat

L'Escola municipal d'arts i oficis ha organitzat la tradicional mostra que consta de 47 obres de temàtiques diverses i de 27 pintors i pintores d'Olesa de Montserrat. L'exposició es pot veure a la Casa de Cultura fins al 8 de desembre.

El director de l’Escola municipal d’Arts i Oficis, Fernando Vicente, ha destacat que el gran valor de la 29a edició de la Mostra de Pintors d'Olesa és poder gaudir de múltiples estils del conjunt de 27 pintors i pintores del municipi que hi participen. Vicente ha destacat, per exemple, que només entrar a la sala de la Casa de Cultura, les persones visitants es trobaran un sanitari en homenatge a aquest col·lectiu imprescindible i d'agraïment a la seva implicació durant la pandèmia de la Covid-19. 

 

El divendres, 20 de novembre, es va celebrar la inauguració de la mostra que va comptar amb un aforament molt limitat de 30 persones com a conseqüència de la situació sanitària i les restriccions vigents. 

 

El primer en parlar va ser el director de l’Escola d’Arts i Oficis, Fernando Vicente, qui va destacar que es tractava d’un acte especial com cada inauguració de la Mostra de Pintors d’Olesa en un any complicat per la pandemia. Precisament, per qüestions de seguretat, l’aforament de la sala d’exposcions de la Casa de Cultura estava limitat a 30 assistents, la majoria d’ells pintors de la mostra.

L’acte d’inauguració es va poder seguir per Facebook Live, a través del mur de l’Escola d’Arts i Oficis, una mesura que Fernando Vicente justificava per poder arribar a la máxima gent possible. El director de l’Escola d’Arts i Oficis va agrair la presència dels assistents a la inauguració i va recordar que l’Escola que dirigeix, impulsora de l’exposició, té una gran tradición artística i en pintura.

Al final de la inauguració, Vicente explicava que tenint en compte la participació equitativa d’homes i dones, amb un total de 47 quadres de 27 artistes, l’any que ve l’exposició es titularà Mostra de Pintors i Pintores d’Oles i es mostrava satisfet en la seva primera mostra de pintors dirigint la fundació, en un any especialment difícil.

TALL MOSTRA 1 VICENTE (1’29’’)

 

TALL MOSTRA 2 VICENTE (1’27’’)

El parlament de Vicente va donar pas a l’entrega de diplomes als participants de la mostra com a reconeixement al seu treball amb un certificat acreditatiu d’haver participat en aquest certamen. Tot i que no hi van ser tots, els pintors i pintores de la mostra d’enguany són: Marc Duran, Gemma Valls, Rosa Pascual, José Antonio Franco, Manuel Nieto, Pepi López, Antonio Sánchez, Ramón Pons, Albert Graells, Francesc Sancho, Josep Pla, Joaquim Creus, Emili Cascante, Salvador Batalla, Juan José Fernández, Josep Ramon, Pere Bernadó, Mari Carmen Sánchez, Gladys Figueras, Eva Fernández, Teresa Lindez, Montserrat Ferris, Núria Casado, Erika Vico, Daniel Invernon, Joana Viñals i Carme Margarit.

Tot seguit, va ser l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, qui dedicava unes paraules de reconeixement a la tradicional exposición i als artistes.

Riera destacava l’excepcionalitat de l’acte, per la falta de contacte amb els artistes, però parlava del goig d’inaugurar una nova mostra de pintors locals i celebrava que el talent artístic del municipi segueix intacte. L’alcalde va posar en valor els beneficis terapèutics que proporciona l’art, tant per l’artista com els observadors, i va tancar la seva intervenció desitjant que es recuperi a poc a poc la normalitat per poder veure una sala 1 de la Casa de Cultura més plena abans que finalitzi la mostra.

TALL MOSTRA 3 ALCALDE (1’41’’)

Qui tampoc es va voler perdre l’acte d’inauguració de la 29a Mostra de Pintors d’Olesa va ser el regidor de Cultura, Xavier Rota, qui destacava que és una exposició amb molt recorregut on tothom es coneix, i en què malauradament aquest any, sap greu no poder-se donar la mà ni veure’s les cares.

En qualsevol cas, Rota es mostraba satisfet de poder celebrar un any més una exposició en la que hi participen pintors locals de totes les edats i de diferents estils. El regidor de Cultura va voler recordar a participants històrics de l’exposició com Salvador Batalla, quitot i participar a la 29ª mostra no va asistir a l’acte inaugural per qüestions de salut.

Finalment, Rota esperaba que tothom gaudeixi d’una mostra que considera que representa el paisatge cultural d’Olesa amb els carrers i espais del municipi, així com les idees i ilusions dels qui pinten els quadres.

TALL MOSTRA 4 ROTA (1’26’’)

Es preveu que la 29a Mostra de Pintors d’Olesa de Montserrat que organitza l’Escola Municipal d’Arts i Oficis es pugui visitar fins al 8 de desembre a la Casa de Cultura, tot i que es podria allargar dos o tres dies.