04/08/23

Valoració positiva dels actes de la Festa Major d'Olesa a l'enquesta feta a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat

Els participants han pogut valorar, de la trentena d’actes de la festa grossa, aspectes com l'organització, l'horari o la localització, entre d'altres. Els actes amb més participació han estat l’espectacle "Finale" de música, llum i pirotècnia, la revetlla amb Hotel Cochambre, la Rua i Festa de la Llum i els espectacles infantils. 

Image
Espectacle Finale 2023

La ciutadania que ha participat en l'enquesta feta pel Departament de Participació Ciutadana ha valorat molt positivament els actes de la Festa Major d’Olesa, que s’ha celebrat del 23 al 26 de juny. L’Ajuntament va obrir una enquesta a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat per tal que els veïns i veïnes poguessin valorar i comentar què els han semblat els actes que s’han organitzat enguany, ja sigui des de l’Ajuntament o des de les entitats que hi col·laboren. Han estat quatre dies intensos que han aplegat una trentena d'actes. La cap de Departament de Participació Ciutadana, Montse Muñoz, ha explicat que l’enquesta ciutadana va estar oberta del 23 de juny al 2 de juliol i hi han participat 344 persones, la majoria dones d’entre 36 a 65 anys.  

   

Audio file

Les persones participants han pogut valorar la trentena d’actes de Festa Major i puntuar-los de l’1 al 6 (que era la màxima puntuació). Els actes més participatius han estat l’espectacle "Finale" de música, llum i pirotècnia, la revetlla amb Hotel Cochambre o la rua i Festa de la Llum. També han destacat la qualitat dels tres espectacles familiars que s’han ofert durant la Festa Major amb la col·laboració de La Xarxa Olesa, al pati de l’escola Montserrat. 

Audio file

La ciutadania ha valorat aspectes com l’acte en si, l’espai o l’horari, entre d’altres. De totes les activitats, la valoració més justa, però tot i així molt bona, l’han obtingut els concerts de Revetlla Jove. En aquest cas, ha apuntat Montse Muñoz, "cal tenir en compte que els joves són la franja d’edat que menys ha participat a l’enquesta de valoració". Ara bé, dels resultats destaca la bona valoració del Punt Lila a la festa. 

La Foguera de Sant Joan ha rebut una puntuació molt alta, enguany per primera vegada amb la participació del Drac Olivé i una escenografia preparada per la Colla de Diables Custus Ignis i Diablots d’Olesa. També destaquen les bones  puntuacions de l’actuació de l’Esbart a La Passió, el Sardaxou de l’ACF Olesa Sardanista, l’actuació del DJ dels 80 i 90 Toni Peret, les sardanes i el vermut musical a l’arbrera de darrera de l’Ajuntament, així com els espectacles infantils.

Com a aspecte a repensar, els resultats de l'enquesta aposten per un canvi d’horari de la trobada de gegants, que es va fer al migdia, a causa de les altes temperatures.

Podeu consultar al detall el document amb les puntuacions i valoracions