01/09/23

643 infants i adolescents han participat a les activitats d'estiu organitzades per l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Olesa valora molt positivament la rebuda i assistència a les 6 activitats organitzades per aquest estiu amb l'objectiu de fomentar l'aprenentatge des de el vessant més lúdic.

Image
Cartell Un estiu per a tothom en la seva versió horitzontal

El Departament d'Ensenyament es mostra molt satisfet per l'èxit de les activitats realitzades durant aquest estiu. Entre les 6 propostes que s'han ofert, s'ha rebut la participació de 643 infants i adolescents. Una oferta que compta amb activitats que repeteixen d'anys anteriors i altres propostes totalment innovadores. Tal com explica Iolanda Balcells, Cap del departament, "les activitats són fruit del recull de valoracions i propostes de l'any anterior, millorant el que ha funcionat i organitzant-ne de noves".

Audio file

Aquestes han estat les activitats desenvolupades durant l'estiu de 2023:

  • Un estiu de ciència: Va consistir en uns tallers de ciència per a infants de 3r i 4t d'Educació Primària per a descobrir, jugar i experimentar amb conceptes científics i rescatar el paper de les dones, així com la participació d'aquestes en la ciència. Es va dur a terme amb 16 infants durant els dilluns i dimecres de juliol.
  • Dramàtics: Un taller de gestió emocional per a joves de 1r a 4t d'ESO a través del doblatge. Mitjançant tècniques de dramatúrgia, jocs d'interpretació es va realitzar un treball per a l'autoconeixement i el contacte amb les emocions. Les sessions es van repartir entre el 3 al 13 de juliol i van comptar amb la participació de 16 adolescents.
  • Jocs al carrer: Aquesta activitat d'accés lliure es va desenvolupar al Parc Municipal, amb la voluntat d'obrir l'espai públic com a espai d'aprenentatge mitjançant propostes lúdiques de jocs cooperatius, d'estratègia, de festa o de memòria. Una activitat oberta a totes les famílies amb infants de 3 a 16 anys. 
  • L'hora del conte: En col·laboració amb la Biblioteca Santa Oliva, aquesta proposta es va fer per promocionar el gust per la lectura. Es van oferir Hores del conte als casals d'estiu del municipi per a infants de 3 a 9 anys, així com hores del conte per a la Petita infància d'1 a 3 anys, en horari de tarda. El departament calcula que, en total, hi van participar uns 300 infants.
  • Estiu Jove: Aquest va ser un casal d'estiu per a joves de 1r a 4t de l'ESO on van gaudir d'activitats culturals, de lleure, sortides i de la piscina d'estiu. Es va realitzada a l'Espai jove de L'Escorxador durant el mes de juliol i hi van participar 36 joves. 
  • Un agost per jugar: Un casal d'estiu amb activitats de lleure, piscina, jocs i tallers. El casal, que es va dur a terme durant el mes d'agost, va tenir molt bona acollida degut a la flexibilitat de poder fer inscripcions per setmanes. Estava destinat a infants de I3 a 6è d'Educació Primària i n'hi van participar uns 200.

A partir de les valoracions rebudes durant aquest any, es perfilaran i milloraran les propostes de cara a l'any que ve. Però, com recorda Balcells, "el cofinançament i la col·laboració amb altres departaments i entitats externes han estat clau per dur a terme moltes d'aquestes propostes".

Audio file

Aquestes activitats s'han gestionat des del Departament d'Ensenyament amb col·laboració amb associacions i altres departaments com el de Joventut, Gènere o Cultura, entre altres. I han estat finançades a través Pla de Millora d’Oportunitats educatives PMOE-PROA+ (dins del Pla Educatiu d’Entorn) i per la línia "Temps per cures" (Dept. Igualtat i Feminismes de la Generalitat).