25/03/21

Treballs de replantació d'espècies arbustives als parcs públics

L'Ajuntament d'Olesa esta fent la plantació  d'abres i plantes a diferents zones d'esbarjo del municipi com el Parc de l'Estatut, la zona de l'Escorxador i la Pista d'Atletisme de Les Planes. Posteriorment també es farà a a la rambleta del carrer de Priorat, al parc de Poble Sec i a l’Oasis dins del conjunt d'actuacions de millores als diferents barris.

Image
Actuacions als jardins del parc de l'Estatut

El departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments de l’Ajuntament està realitzant aquesta setmana treballs d’instal·lació de plantes a diferents espais verds del municipi com al Parc de l’Estatut i zona de l’Escorxador i també plantació d’arbrat al pàrquing de la Pista d’Atletisme.

Concretament a la zona d'aparcament de la Pista d’atletisme de Les Planes es plantaran 15 unitats de l’espècie Celtis australis (lledoners) i també es farà la instal·lació de la línia de reg. Prèviament s’han fet els treballs d’excavació dels clots de plantació i aportació de terres vegetals.

A la zona verda del Parc de l’Estatut, zona de l’Escorxador, a la Rambleta del carrer de Priorat (Les Planes), al parc de Poble Sec i al de l’Oasis també es farà la plantació de diferents espècies. S’ha començat pel Parc de l’Estatut i Escorxador on s’està plantant romaní, gauras o vibornum tinus, entre d’altres.

Aquests treballs s’emmarquen en el seguit d’actuacions que està duent a terme l’Ajuntament d’Olesa al llarg d’aquest 2021 amb treballs de conservació i manteniment als diferents barris. A principis d’any van començar pel barri del Poble Sec i Sant Bernat amb treballs de manteniment de clavegueram, neteja d’embornals, manteniment de voreres i asfaltat. Es farà rotació d’actuacions pels diferents barris i els treballs es planifiquen després d’una reunió amb les entitats veïnals per tal de recollir les seves necessitats. D'aquesta manera es faran treballs de millora a l’Eixample, La Central, Ribes Blaves, Sant Pere de les Llumbreres, La Flora, el Nucli Antic, el Collet de Sant Joan, la Balconada, Oasis i Els Closos.

Aquests treballs de millora també es compaginen amb les tasques relacionades amb la gestió de la pandèmia, com ara la desinfecció de mobiliari urbà i jocs de les escoles a diari,  i els parcs infantils que es fa setmanalment.