La Torre del Rellotge d’Olesa s’il·luminarà de blau per conscienciar sobre la fibromiàlgia

Olesa torna a adherir-se aquest 2022 a #CatalunyadeBlau. La campanya compta amb més de 100 adhesions de les 41 comarques de Catalunya i de l'Aran, com també d'altres territoris, com Andorra, Palma de Mallorca, Ciutadella de Menorca i Eivissa.

Image
Torre del rellotge il·luminada de blau

Un any més, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica/EM, i d'altres Síndromes de Sensibilització Central (SQM - EHS), il·luminant de blau la Torre del Rellotge avui dijous, 12 de maig, en solidaritat amb les persones afectades i els seus familiars. D’aquesta manera, el consistori s'adhereix a la campanya de sensibilització social #CatalunyadeBlau, impulsada per l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) i d’altres Síndromes de Sensibilització Central i la Plataforma Familiars FM-SFC-SQM.

El dia 12 de maig se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica (també coneguda en alguns països com a Encefalomielitis Miàlgica), i d’altres Síndromes de Sensibilització Central que s’han anat incloent com ara la Sensibilitat Química Múltiple i l’Electrohipersensibilitat. 

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha tornat a sumar enguany a la nova edició de la campanya de sensibilització #CatalunyadeBlau, que s’ha posat en marxa juntament amb la Plataforma de Familiars FM-SFC-SQM. La campanya compta amb més de 100 adhesions de les 41 comarques de Catalunya i de l'Aran, com també d'altres territoris, com Andorra, Palma de Mallorca, Ciutadella de Menorca i Eivissa. #CatalunyadeBlau pretén la il·luminació de molts indrets del país a fi de donar visibilitat a les malalties i en solidaritat amb les persones afectades.

Malalties que no són visibles però amb un impacte devastador en la vida de les persones que les pateixen

Actualment, els Síndromes de Sensibilització Central (SCC) engloben la Fibromiàlgia, la Fatiga Crònica, la Sensibilitat Química Múltiple i l’Electrohipersensibilitat, així com la síndrome de cames inquietes o de colon irritable. Són malalties cròniques d’origen desconegut i que en tots els casos alteren de forma important la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

Aquestes malalties afecten diferents sistemes del cos i provoquen, entre d’altres símptomes, una sensibilitat accentuada davant factors ambientals. Tanmateix, tenen evolució irregular, fet que provoca que les persones afectades puguin mantenir dies de normalitat i jornades on el dolor, el cansament o la hipersensibilitat es torni incapacitat i impedeixi fer vida normal.

Els símptomes no són visibles, però l’impacte en la vida de les persones que les pateixen és devastador. Veuen minvada la seva qualitat de vida i sovint pateixen incomprensió en l’entorn familiar, social, escolar, laboral i sanitari. En els casos més extrems, les persones afectades es veuen obligades a quedar-se a casa. Es tracta de malalties emergents que afecten cada vegada més població, i també més jove.

comMillorant-ne la prevenció o evitant la utilització d’agents tòxics i contaminants i l’exposició a camps electromagnètics nocius, beneficiarem la salut de les persones afectades i de tota la ciutadania.

Últimes notícies

Image
Reunió de la comissió ciutadana pel 8M

Participants a la primera reunió de la comissió ciutadana pel 8M

Image
Fotografia de l'estat de l'obra de la biblioteca a gener de 2025

Fotografia de l'estat de l'obra de la biblioteca a gener de 2025

Image
Jordi Parent i Anna Valero presenten l'obra de teatre Alan davant l'alumnat d'ESO d'Olesa de Montserrat

Jordi Parent i Anna Valero presenten l'obra de teatre Alan davant l'alumnat d'ESO d'Olesa de Montserrat

Image
Cartell de l'exposició del centenari de l'Escola Arts i Oficis

Cartell de l'exposició del centenari de l'Escola Arts i Oficis

Image
Participants a una de les sortides guiades organitzades pel Departament d'Espai Públic el 2024

Participants a una de les sortides guiades organitzades pel Departament d'Espai Públic el 2024