26/09/23

El Departament de Diversitat i Cooperació dona el tret de sortida als actes de tardor amb una obra de teatre antirracista

Olesa aborda la problemàtica del racisme a través de la representació de l’obra de teatre “No es país para negras”, de Silvia Albert. 

Image
Cartell de l'obra de teatre "No es país para negras"

El Departament de Diversitat i Cooperació ha programat tot un seguit d’activitats per a l’últim trimestre de l’any. L’acte que enceta aquestes activitats serà l’obra de teatre “No es país para negras”. Protagonitzada per Silvia Albert Sopale, dirigida per Carolina Torres Topaga i amb la producció de Maripaz Corretja, es tracta d’una obra que s’ha representat en molts teatres de l’estat. Alba Tarroc, Cap de Diversitat i Cooperació, ens explica que “veurem a Silvia Albert posar en escena el que significa ser una dona afroespanyola a Espanya”.

Audio file

Aquesta obra és un viatge més enllà d'una identitat a partir de la pell de la protagonista. Albert va crear aquesta obra per a la seva filla i amb l’objectiu de canviar el món pròxim, crear consciència, plantejar un debat i estimular a la reflexió. És una obra que barreja l'autoreferencia, amb els discursos dels altres i amb la ficció. La protagonista dona veu als afrodescendents a Espanya i intenta evitar les mirades paternalistes sobre Àfrica. Tarroc apunta que “és una obra en clau d’humor, però que tracta directament els problemes de racisme i acceptació de la diversitat en la nostra societat”. 

Audio file

“No es país para negras” es representarà a l’Auditori de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat a les 19 h del dissabte 30 de setembre. Un espectacle gratuït d’una hora de durada, aproximadament. A l'acabar, es farà un col·loqui amb tots els assistents on es tractaran els temes exposats per l’obra de teatre.