30/09/24

Olesa de Montserrat acull el rodatge de la nova sèrie de la directora i actriu Leticia Dolera

Olesa ha esdevingut l'escenari del rodatge de diferents escenes de la sèrie, destacant les que s'ha dut a terme a la plaça de les Fonts els dissabtes 7 i 28 de setembre.

Image
La plaça de les Fonts preparant-se per acollir el rodatge

Fotografia d'un dels moments del rodatge a la plaça de les Fonts.

Durant l'estiu, la directora i actriu Leticia Dolera va engegar la producció de la sèrie: "Pubertat". El rodatge s'està duent a terme en diferents ubicacions de tot Catalunya que composaran les places, carrers i edificis de la població fictícia on transcorre la història. Aquests mesos, Olesa de Montserrat ha esdevingut diverses vegades un dels escenaris d'aquest rodatge.

El 18 de juliol es va tallar el carrer Estació per la gravació que s'estava realitzant en la via i en un dels habitatges. Però les jornades més sonades han estat les que s'han realitzat el mes de setembre a la plaça de les Fonts. Al llarg dels dissabte 7 i 28 d'aquest mes, el centre neuràlgic del Nucli Antic va convertir-se en una plaça castellera on els Minyons de Terrassa van alçar impressionants castells, un element clau per l'argument de la sèrie. Oriol Maymó, productor de la sèrie, explica que "el món dels castellers ens serveix per explicar els conflictes socials que es donen a l'interior d'una comunitat".

Audio file

"Pubertat" narra com una comunitat cohesionada es veu trencada per una denúncia d'agressió sexual que implica a tres adolescents d'aquest col·lectiu. La manera en com afecta aquesta situació a la vida dels adults responsables i al seu nucli social són la base per desenvolupar la història. Per reflectir aquest conflicte sense afectar una comunitat real, el projecte s'ha rodat durant l'estiu en diferents municipis com Terrassa, Martorell o Olesa. "La plaça de les Fonts aporta entitat i una arquitectura ideal per recrear una plaça castellera de poble", apunta el productor.

Audio file

Al llarg d'aquests dies de rodatge la mobilitat i l'activitat econòmica dels comerços del barri es van veure afectades. Per tal que els requisits de la producció no alterés massa la quotidianitat del municipi, l'Ajuntament ha treballat conjuntament amb la productora per reservar espais, establir el contacte amb el veïnat i informar a la ciutadania. Maymó destaca "la implicació de l'Ajuntament i les bones sensacions que han rebut en la seva relació amb la ciutadania d'Olesa".

Audio file

La sèrie que dirigeix i protagonitza Leticia Dolera té prevista la seva data d'estrena en el 2025. Es podrà veure a la plataforma audiovisual Max i posteriorment a 3Cat.