18/12/23

Resultats de les votacions dels pressupost participatiu d'inversions 2023

1.196 persones han participat en les votacions, amb les quals s’han escollit cinc projectes a què es destinaran 200.000 euros del pressupost municipal. 

Image
Proposta guanyadora del Pressupost Participatiu 2023

La millora de l’accés de vehicles a l’aparcament ubicat al costat del pavelló Salvador Boada; millores al pavelló Sant Bernat; la plantació d’arbres, plantes i jardineres a l’espai públic; la instal·lació de cistelles de bàsquet a l’entorn urbà, i l’adaptació de passos de vianants i de voreres per facilitar l’accessibilitat en tot el municipi. Aquestes són les cinc propostes més votades per la ciutadania en el procés impulsat per l'Ajuntament d'Olesa dins els els pressupostos participatius 2023. La fase de votacions, iniciada el 3 de desembre, va finalitzar ahir, diumenge.  

Enguany, 1.196 persones empadronades a Olesa de més de 16 anys han votat a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat. Els participants han emès 6.786 vots escollint a què destinarien un màxim de 200.000 € d'entre els 55 projectes presentats que van passar a la fase de votació. Per aquesta raó, les 1.196 persones participants han emès un total de 6.786 vots.

Monte Muñoz, cap del Departament de Participació Ciutadana, ha explicat que “la bona notícia és que en aquesta edició tots els projectes presentats han rebut suport a la fase de votacions. Això denota la qualitat de les 55 propostes”.

Audio file

Aquesta és la quarta edició del pressupost participatiu i la tercera que es vehicula a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat, una eina específica per a la gestió de la participació ciutadana impulsada per la Diputació de Barcelona. Les inversions participatives compten amb un pressupost de 200.000 euros, dels quals un màxim de 50.000 € van destinats a equipaments, i la resta, a la via pública. 

El projecte més votat enguany (345 vots) ha estat l’asfaltat de la pujada de terra que dona accés a l’aparcament que hi ha a tocar el pavelló Salvador Boada. La proposta compta amb un cost valorat de 50.000 € i consistirà en posar més terra i aplanar el paviment. 

El segon projecte més votat (306 vots), ha estat les obres de millora al pavelló Sant Bernat. El projecte, amb un cost valorat de 50.000 €, inclou substituir les actuals portes d’emergència i instal·lar un sistema de climatització i/o de ventilació per tal de millorar la temperatura de l’espai durant els mesos de calor. D’altra banda, pretén substituir l’actual paviment de la pista o fer un tractament que eviti relliscades i instal·lar un vídeo marcador.

El tercer projecte més votat (295 vots) ha estat la plantació d’arbres, plantes i jardineres a l’espai públic. L’objectiu d’aquesta proposta, amb un cost valorat de 50.000 €, és dotar la vila de més refugis climàtics amb espais verds i amb flors.

El quart projecte més votat (210 vots), amb un cost valorat de 8.000 €, és la instal·lació de cistelles de bàsquet a l’entorn urbà per fomentar l’esport al carrer.

I el cinquè projecte (209 vots), amb un cost valorat de 50.000 €, és l’adaptació del passos de vianants i de les voreres per facilitar l’accessibilitat en tot el municipi. 

Audio file

Els resultats es poden consultar a la plataforma Participa Olesa de Montserrat