13/07/21

El projecte Patis oberts es reprèn a les escoles Josep Ferrà i Esteva i Mare de Déu de Montserrat

A partir del dimecres 14 de juliol i fins el 12 de setembre es podrà fer ús dels dos espais en diferents horaris, que es modificaran a la tardor.

Image
Pati de l'escola Ferra i Esteva amb infants jugant

Els patis oberts són espais educatius d’ús social, que faciliten els llocs de trobada i esbarjo entre els membres de la comunitat fora de l’horari lectiu. L’Ajuntament va impulsar el projecte “Patis oberts” el 2014 posant a disposició de la ciutadania el pati de l’escola Mare de Déu de Montserrat, al bell mig de l’Eixample, un barri amb mancança d’espais públics. El 2018, el pati de l’escola Josep Ferrà i Esteva es va incorporar al projecte. D’aquesta manera s’han volgut obrir nous espais per a l’ús ciutadà amb el valor afegit de la proximitat i del caràcter educatiu, així com oferir a infants i joves uns espais de trobada per al foment de la convivència per a relacionar-se, jugar i fer esport.

Amb l’esclat de la pandèmia de la covid-19, el projecte va quedar aturat, i es va reprendre de manera puntual per a les vacances de Nadal. Ara, de nou, s'ha reactivat la iniciativa i els patis restaran oberts fins el 31 de desembre. Ara bé, de moment s'han fixat horaris d'estiu que s'aplicaran fins el 12 de setembre.

Horaris agost i fins al 12 de setembre:

Pati de l'escola Mare de Déu de Montserrat:

  • Dimarts, dimecres, i dijous de 17.30 h a 20.30 h
  • Caps de setmana i festius de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.30 h

Pati de l'escola Josep Ferrà i Esteva:

  • Dimecres, dijous i divendres  + caps de setmana i festius de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 20.30 h

Normativa d’ús i convivència:

  • Espai sense fum
  • No s'hi pot accedir amb vehicles (bicicletes, patins, etc).
  • Els infants més petits han d’anar acompanyats d’una personal adulta.
  • No es pot accedir al recinte amb animals.
  • Cal respectar les instal·lacions educatives i fer un bon ús de l’espai.

Qui en pot gaudir?

Tota la ciutadania olesana pot accedir als patis oberts. No caldrà fer inscripció prèvia i infants i joves podran fer ús del pati sense necessitat de ser alumnes del centre educatiu.

A causa de la pandèmia de la covid-19 s’hi han afegit mesures excepcionals:

  • És obligatori l’ús de la mascareta, sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat (1,5 m).
  • Per motius preventius, no es cedirà material de joc als patis. Cada família haurà de portar material de joc d’ús individual.
  • Tot i que no és necessària inscripció prèvia, es farà un registre de dades de les persones assistents per si cal contactar-hi per alguna incidència relacionada amb la covid-19. Això implica que els menors que facin ús de l'espai sense un adult que els acompanyi hauran de portar un formulari d’autorització de dades el primer dia que participin al projecte. El formulari es pot descarregar i també es trobarà a les instal·lacions dels patis.