21/07/23

Un total de 17.899 veïns i veïnes estan cridats a les urnes aquest diumenge 23 de juliol

El proper diumenge 23 de juliol la ciutadania d’Olesa té una nova cita amb les urnes per a escollir representants al Congrés dels Diputats i al Senat espanyol.

Image
Eleccions municipals 2023. Recompte de vots al col·legi electoral de la Casa de Cultura

A Olesa de Montserrat un total de 17.889 veïns i veïnes tenen dret a vot en aquests comicis i el podran exercir a un dels 12 col·legis electorals habilitats i  27 meses electorals, que són les mateixes que a les darreres eleccions municipals de maig. 

Els col·legis electorals son els següents: Centre Cívic Sant Bernat, Casa de Cultura, Els Safaretjos, La Passió, l’associació de veïns de Poble Sec, l’associació de veïns de La Central, l’Escorxador, l’Escola M. de Deu de Montserrat, l’associació de veïns de Les Planes, i les escoles Josep Ferrà i Esteva i Sant Bernat.

Després dels 15 dies de campanya, demà dissabte hi ha jornada de reflexió, i diumenge, a partir de les 9 del matí, els col·legis electorals d’Olesa obriran les portes per recollir els vots de la ciutadania fins a les 20h., que es farà l’escrutini. 

A Catalunya, dividida en quatre circumscripcions electorals, s’escullen un total de 48 diputats i diputades, i 16 senadors i senadores: 32 diputats i 4 senadors a Barcelona, 6 diputats i 4 senadors a Girona, 4 diputats i 4 senadors a Lleida i 6 diputats i 4 senadors a Tarragona. A les eleccions al Congrés, es vota a una formació política, i s'escull la papereta de la candidatura corresponent (de color blanc). Per contra, a les eleccions al Senat, es vota a la persona i es trien 3, 2 o 1 candidats o candidates d'entre tots els candidats i candidates de les diferents formacions polítiques que figuren en una papereta única (de color sèpia).

Recordar que hi poden votar tots els espanyols majors d'edat inscrits al cens electoral, tant si resideixen a l'Estat espanyol com a l'estranger.

Dispositiu electoral

Perquè la jornada electoral funcioni amb la normalitat desitjada, l’Ajuntament ha habilitat un dispositiu especial integrat pels membres de la junta electoral local, personal municipal i Policia Local en coordinació amb Mossos d’Esquadra.

Aquelles persones que tinguin alguna incidència a l’hora de poder exercir el seu dret a vot, es poden adreçar a l’Ajuntament d’Olesa com a centre de resolució d’incidències o anomalies. 

El seguiment informatiu de la jornada electoral es farà a través del web municipal i també de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Olesa on es donaran a conèixer les dades de participació a les 14.00 h, a les 18.00 h i les 20.00 h, així com també els resultats de l’escrutini i de possibles incidències que puguin ocórrer durant la jornada.

També l’emissora municipal d’Olesa Ràdio (90.1 FM) farà un seguiment especial d’aquests comicis amb connexions i programació especial d'eleccions, a partir de les 20h, i fins a conèixer els resultats del Congrés.