14/02/21

La participació al 14F a les 18h cau més de 25 punts: a Olesa hi ha votat un 44,69% del cens

La tranquil·litat i la normalitat als punts de votació ha estat la tònica de l'atípica jornada electoral, la primera que es produeix en una pandèmia.

Image
Votacions a primera hora de la tarda al Blanxart

La participació a les 18h a Olesa de Montserrat aquest 12F ha caigut més de 25 punts respecte les dades de les darreres elecciosn al Parlament de Catalunya de 2017 a la mateixa hora. Al municipi hi han votat 7.841 persones, un 44,69% del total de 17.547 que tenen dret a vot. El 2017 la xifra a les 18h va situar-se al 70,20%.  

La participació a Olesa fins a les 13h ha estat del 21,55% (3.782 persones que han votat del total de 17.547 que tenen dret a vot), això representa 13,7 punts menys que la que hi va haver als anteriors comicis al Parlament de Catalunya l'any 2017 que va ser del 35,2% (6.042 persones). 

La jornada electoral s'està desenvolupament amb normalitat a tots els col·legis electorals d’Olesa.

A l'exterior dels col·legis electorals, els i les votants han mantingut les distàncies de seguretat i amb mascareta i s'han rentat les mans amb gel hidroalcohòlic abans d'entrar a votar. La majoria dels i les votants ja han portat la papereta amb el sobre preparat de casa.

Als col·legis, personal de desinfecció fa neteges periòdiques de l'espai. Abans de la constitució de les meses s'ha pres la temperatura a tots els membres i se'ls ha proporcionat guants, mascaretes FFP2, pantalla facial i gel hidroalcohòlic. També hi ha equips de protecció especials i integrals per la franja de 19h a 20h de la tarda.

Per complir amb les segures de seguretat del Procicat, en aquests comicis hi ha meses electorals que s’han traslladat a espais més amplis i ventil·lats com és el cas de les meses electorals del Centre Cívic que s’han traslladat al pavelló Sant Bernat; i la de l'edifici dels Safaretjos, a la Casa de Cultura. Els col·legis electorals ubicats a les seus socials de les AAVV de Poble Sec, La Central i Les Planes s’han ubicat respectivament al gimnàs de l'escola Puigventós, l'Escorxador i el gimnàs de l'institut Daniel Blanxart. A tots s’han instal·lats cartells informatius i la targeta censal que s’ha fet arribar al domicili ja recull la ubicació del col·legi actualitzada.

Com és habitual, els col·legis electorals estan oberts, fins a les 20.00h. 

L’Alcalde, Miquel Riera, ha estat tot el matí recorrent els col·legis electorals d’Olesa de Montserrat per comprovar el correcte funcionament de la jornada. Riera ha agraït a tothom que fa possible la jornada, és a dir, la ciutadania que constitueix les meses electorals i tot el personal de l’Ajuntament que durant la jornada garanteix el correcte funcionament. L’alcalde ha esperat la màxima participació possible.

Sobre els preparatius electorals, Miquel Riera ha dit que malauradament des del consistori ja es porten molts mesos organitzant actes amb les mesures covid-19 i aquestes eleccions és un altre dels moments insòlits que s’han viscut en el darrer any.