23/04/21

Olesa de Montserrat torna a viure plenament la diada de Sant Jordi

Desenes d'olesans i olesanes han sortit avui al carrer i han passejat per les paradetes de llibres, roses i d'entitats instal·lades en diferents espais del Parc Municipal.

Image
Parades de Sant Jordi al Parc de l'ajuntament.

Desenes d’olesans i olesanes han sortit avui al carrer per participar i celebrar la Diada de Sant Jordi, una diada que s'ha viscut plenament no noés pel dia asolellat que ha acompanyat la celebració, sinó també pel fet que, l'any passat, es va haver de viure el Sant Jordi en confinament. Durant tot el dia, els protagonistes han estat els llibres i les roses de la Fira de Sant Jordi instal·lada en diferents espais del Parc municipal, amb la participació de llibreters, autors i autores locals, i entitats com el Cau, l'Associació Prodiscapacitats Santa Oliva, Fal·lera Olesana, Olesa Ateneu, l'AV de la Rambla-Eixample, Creu Roja Baix Llobregat Nord, la UEC amb el drac Olivé, els Gegants d'Olesa i l'Escola Municipal de Música. Olesa Ràdio ha fet un programa especial des de la fira.

A la tarda, la biblioteca Santa Oliva ha acollit l’intercanvi de poesia i rap “Micro vs Pluma/Joves vs Seniors”. I l'Auditori de la Casa de Cultura la presentació del llibre "Batalló T.B. Masaryk", a càrrec de Míriam Garcia, Albert Amat i Ramón Alcoberro, i amb la intervenció de Patri García, Montser Farré, Espe Piñero, Dúnia Ascaso i Íngrid Llobet. 

Els més petits han estat els protagonistes durant el lliurament de premis del 29è certamen literari Sant Jordi. Abans, Jaume Ibars ha ofert l'espectacle infantil "Que comenci la festa". Per acabar la jornada, hi ha concert del taller d'adults de l'Escola de Música i de la Jazz Band.

La regidora d'Ensenyament d’Olesa de Montserrat, Lourdes Vallès, ha fet una valoració molt positiva de la diada de Sant Jordi d’enguany, sobretot per la gran participació i el fet de poder celebrar el Sant Jordi de manera presencial. Ha agraït l'esforç de tots els col·lectius (entitats, llibreters, autors) que han fet possible la jornada.

Entrega del 29è Premi Sant Jordi infantil i juvenil de conte i narració breu en català 2021

Un dels protagonistes de la diada de Sant Jordi és l'alumnat de les diferents escoles i instituts d'Olesa participants en el 29è Premi Sant Jordi infantil i juvenil de conte i narració breu en català, del qual aquesta tarda s'ha fet el lliurament de guardons. En total, enguany hi ha participat un total de 101 obres, que havien estat prèviament seleccionades pels diferents centres educatius. El lliurament de guardons s'ha celebrat amb l'alumnat finalista i les famílies a l'escenari del Parc Municipal. 

Els guanyadors i les guanyadores de les diferents categories han rebut de mans de la regidora d'Ensenyament, Lourdes Vallès, un trofeu i un val per a un lot de llibres. Tots els i les finalistes també ha rebut un obsequi un diploma acreditatiu. 

Com és habitual, el premi Sant Jordi s'ha dividit en diferents categories. A la categoria A, per a alumnes de primer i segon d'educació primària, el primer premi ha estat per a Joana Campmany Serra, de 6 anys, pel conte “El domador de mosques”, i el segon premi per a Vinyet Jané Ascaso, de 7 anys, pel conte “La bruixa encantada”.

A la categoria B, per a alumnes de tercer i quart curs de primària, el primer premi ha estat per a Carla Silvestre Vendranas, de 8 anys, pel conte “Les aventures de l'Ada, el gra d'arròs”, i el segon per a Màxim García Campos, de 10 anys, pel conte “El robot que no podia caminar”.

A la categoria C, per a alumnes de cinquè i sisè de primària, el premi se l'ha endut Selma Cadevall Romero, de 12 anys, pel conte “Ser únics”, i el segon premi per a Berta  Domènech Paredes, de 10 anys, pel conte “La llibreta i el boli”.

A la categoria D, per a alumnes de primer i segon d'ESO, el primer premi ha estat per a Manal Ouadoudi Mouhal, de 13 anys, pel conte “La mudança de l'Iker”, i el segon premi per a Indira Bombino Hernández, de 13 anys, pel conte “Notes que bateguen”.

Finalment, i a la categoria E, per a alumnes de tercer i quart d'ESO, el primer premi ha estat per a Maria Doménech Paredes, de 14 anys, pel conte “El que et diu el mirall”; i el segon premi per a Irene Sánchez Luengo, de 15 anys, per “Per si algun dia em necessites”.

Tots els guanyadors i guanyadores han rebut un trofeu, un diploma i un xec regal a bescanviar per llibres (40€ el 2n premi i 65€ el 1r premi). A més, els finalistes també han rebut un diploma i un obsequi.