12/12/23

Olesa participa en un projecte europeu per apropar les polítiques europees a la ciutadania

Dijous 14, alumnes dels instituts d’Olesa participaran en una simulació d’un ple al Parlament Europeu; i dissabte, es farà una  concert de música dels diferents països de la Unió Europea.

Image
Projecte Europa

Olesa participa en el "Projecte Europa", impulsat i subvencionat per la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu apropar les polítiques europees a la ciutadania.

Un dels actes destacats tindrà lloc dijous 14 de desembre a l’Auditori de la Casa de Cultura on es farà  una simulació d’una sessió plenària al Parlament Europeu on participarà l’alumnat de batxillerat social dels tres instituts d'Olesa (Daina Isard, Daniel Blanxart i Creu de Saba). A l’acte també hi assistirà l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent.

Joaquim Millán, de la consultoria Eurolocal que organitza l’activitat ha explicat que “els i les alumnes recrearan com a diputats i diputades el funcionament d’un plenari al Parlament Europeu amb la presentació de 12 propostes que s’han treballat en 4 comissions de treball i posteriorment s’hauran de votar”. 

Audio file

Aquesta sessió és la culminació del treball que han anat fent des dels instituts on s’han treballat totes les propostes que dijous es porten a votació al plenari amb l'objectiu de fomentar la consciència cívica i la comprensió del funcionament de les institucions europees. “ Es tracta d’apropar la democràcia als joves, que entenguin com funcionen les institucions, com estan repartides les competències, i quin impacte té la legislació europea a nivell local” ha destacat Millán.

Audio file

La següent activitat serà un concert de nadales europees que porta per títol “Tastets d’Europa” i que tindrà lloc dissabte 16 de desembre a les 19.30 h a l'Auditori de la Casa de Cultura. Aquest concert, a càrrec de l'orquestra Almogàvers, és gratuït i obert a tota la ciutadania. 

Audio file

El "Projecte Europa" va començar a Olesa amb vàries activitats per a joves des del mes de maig, com sessions pedagògiques amb el jovent per conèixer la seva perspectiva sobre la Unió Europea; o la creació d'un mural artístic a la rampa d'accés a la zona del llac per part de joves, en col·laboració amb el Barri Jove i un professional del grafiti.