22/04/22

Olesa promou experiències turístiques per a promocionar el producte local

L’Ajuntament ha posat en marxa deu ofertes que promocionen les tradicions, la qualitat dels productes i la riquesa natural de l’entorn local. Els productes turístics, adreçats a la ciutadania del municipi i als visitants, reivindiquen l’àmplia oferta de turisme vivencial amb què compta Olesa.

Image
Vista de les Muntanyes de Montserrat

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha elaborat, conjuntament amb l’operador de viatges especialitzat en la dinamització turística de destinacions “Turismo Vivencial”, una desena de productes turístics. L’objectiu és consolidar una oferta d’experiències turístiques vivencials per conèixer la cultura, les tradicions, la restauració i les activitats del municipi a través d’amfitrions de diferents entitats locals.

La tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa, Laura Santafé, explica que “aquests productes turístics són un conjunt d’experiències que combinen la cultura, la tradició, la natura i la restauració del municipi”, i afegeix, “sobretot, s’ha reivindicat un conjunt d’activitats que ja es fan a Olesa però incrementant la seva difusió amb paquets turístics combinats i atractius per a la ciutadania.” Els productes s’han elaborat amb la col·laboració d'entitats com l’Associació Col·lectiu Misteris Olesa, La Passió, La Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis, La Fundació Agrícola Olesana i Arrel Acció Cultural.

D’aquests deu productes turístics, set es poden reservar durant tot l’any: “La Torre Experience. Història viva d’Olesa”, “El Molí d’Olesa. Gastronomia local”, “De vermut per Olesa”, “Geologia Olesana. Paratges del Montserratí”, “Olesa de Montserrat. Geologia singular”, “Els camps d’Olesa. Patrimoni rural” i “Assaboreix Olesa. Entre vinyes i barraques”. Els tres restants estan vinculats al calendari d’actes de Setmana Santa: “Olesa de Montserrat. Mística i artística”, “Els Misteris d’Olesa” i “Olesa de Montserrat.

Apassiona’t”.

“La Torre Experience. Història viva d’Olesa” presenta una ruta entorn de la Torre del Rellotge, antiga torre de defensa en l’època medieval i declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Entre històries i llegendes, els visitants gaudeixen de la posta de sol des de la part més elevada de la torre acompanyats del maridatge de vins i formatges d’un comerç local.

“El Molí d’Olesa. Gastronomia local” descobreix un dels productes i de les tradicions més arrelades al municipi. Olesa compta amb una varietat autòctona d’oli d’oliva, coneguda com a “palomar” o “olesana”, i que és de conreu exclusiu de la zona. Al Molí d’Oli, dos amfitrions olesans expliquen els processos d’elaboració i transformació de l’oliva a l’oli, com és el batut o el centrifugat, i també ofereixen un tast als visitants. A continuació, la proposta inclou un menú basat en productes locals, i una visita guiada pels carrers de la vila amb les històries i llegendes més destacades.

“De vermut per Olesa” endinsa als visitants en una passejada pels carrers d’Olesa, tot coneixent el passat de la vila, des dels seus orígens medievals fins a l’explosió industrial i burgesa del segle XX. Abans de dinar en un restaurant de la zona, els visitants tastaran un vermut al Casc Antic.

“Geologia Olesana. Paratges del Montserratí” i “Olesa de Montserrat. Geologia singular” són dues propostes relacionades amb la geologia i la natura que permeten conèixer la falla de Ribes Blaves, única a Europa, i la riquesa científica i paisatgística de Sant Salvador de les Espases. Les dues rutes acaben amb un dinar de productes de temporada.

“Els camps d’Olesa. Patrimoni rural” i “Assaboreix Olesa. Entre vinyes i barraques” són les experiències turístiques que posen l’accent a l’entorn rural de la vila, amb rutes interpretatives per les oliveres i les tradicionals barraques. Le visites també s’acompanyen d’un dinar tradicional al centre de la vila.

Els productes turístics relacionats amb la Setmana Santa, “Olesa de Montserrat. Mística i artística”, “Els Misteris d’Olesa” i “Olesa de Montserrat. Apassiona’t” donen a conèixer el patrimoni cultural del municipi a través de dues activitats emblemàtiques com són La Passió d’Olesa i la Ruta dels Misteris. Les propostes permeten viure unes de les festes locals més destacades del municipi, i combinar-les amb visites guiades i menús especials en un dels restaurants locals.

Per a més detalls, la ciutadania pot accedir als Punts d’Informació Turística del municipi (TG Travel, La Creperia del Casc Antic i La Vermuteria).

Cal reservar prèviament tots els productes turístics, trucant al 936 57 12 21 o bé entrant al web turismeolesademontserrat.cat.