17/10/21

Olesa de Montserrat obre amb una jornada lúdica la Setmana de la lactància materna

Les activitats s’allargaran fins el 25 d'octubre i inclouen tallers, xerrades i activitats culturals.

Image
Dona donant el pit al seu nadó

El Parc Municipal ha estat aquest matí l'escenari de l'acte inaugural de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, impulsada per l'Aliança Mundial per a l'Acció sobre la Lactància Materna i que a la zona organitza la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. La regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech, i el gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a una jornada amb tallers, pintacares i pintapanxes, música i espais relacionats amb la lactància materna.

El lema d'enguany és “Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida”. L'objectiu és promocionar i donar a conèixer entre la població la lactància materna i els seus avantatges, tant per a la mare com per al nadó, alhora que organitzar activitats que afavoreixen el vincle amb els nadons. Precisament, el gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez, ha destacat que malgrat la pandèmia de la covid-19, el centre sanitari ha matingut el programa de lactància materna "que és un èxit gràcies a la feina de les professionals i de la xarxa social de mares que tenim". 

Per la seva banda, la regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech, ha reivindicat l’objectiu comú "de promocionar i donar a conèixer entre la població la lactància materna i els seus avantatges, tant per a la mare com per al nadó". La regidora ha recordat que "a Olesa  des de l’any 2016 organitzem activitats entorn a la Setmana de la Lactància Materna, i enguany tenim el plaer de tornar a ser el municipi que inaugura aquest esdeveniment". Agut també ha volgut agrair tots els projectes i persones que fan possible aquesta jornada.

Als arxius adjunts podeu escoltar una entrevista a la regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech; el gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, Manuel Álvarez, i la llevadora Sara Garcia.

Activitats fins al 25 d'octubre 

Dilluns 18 d’octubre

Taller de “porteo” a càrrec de Gemma Guillamón

De 17.30 a 18.30 h

Llar d’Infants Taitom

Inscripcions AQUÍ 

Dimecres 20 d’octubre

Xerrada “Amb els cinc sentits” a càrrec de Mireia Luna, de Cabalbaix

Per a famílies d’infants fins a 6 anys

De 18.00 a 19.00 h

Llar d’Infants Taitom

Inscripcions AQUÍ 

Divendres 22 d’octubre

Música per a nadons (de 6 a 18 mesos)

De 17.00 a 17.45 h

Casa de Cultura. Sala 3

Inscripcions AQUÍ

Dissabte 23 d’octubre

Aigua per a nadons a la Piscina Municipal Coberta

     Grup de 6 a 18 mesos

     De 9.15 a 9.45 h

     Inscripcions AQUÍ 

     Grup de 19 a 36 mesos

     De 13 a 13.30 h

     Inscripcions AQUÍ 

 

Dilluns 25 d’octubre

Conte per a petits lectors (per a infants d’1 a 3 anys) a càrrec de Sandra Rossi

Biblioteca Santa Oliva

Inscripcions AQUÍ 

Durant la setmana del 18 al 24 d’octubre: exposició de llibres de lactància materna i criança a la Biblioteca Santa Oliva

Les inscripcions per a les activitats també es poden fer al telèfon 93 778 00 50 – ext. 4031

Altres xerrades i tallers. Consulteu el programa de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell 

La llet materna, el millor aliment pel nadó

La llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa. És innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. També s’ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual. L’Organització Mundial de la Salut recomana alimentar el nadó exclusivament amb lactància materna durant els primers sis mesos de vida, ja que aquesta li aporta els beneficis nutricionals necessaris per créixer. A més, la llet materna és un recurs renovable, gratuït, no necessita embalatge ni produeix residus, no genera gasos d'efecte hivernacle (GEH) i la seva petjada hídrica és totalment insignificant i contribueix a la seguretat i sobirania alimentària i de l'aigua.