L'Ajuntament d'Olesa posa a disposició dels centres educatius un joc didàctic contra la LGTBIfòbia

"Jo mai anti-LGTBIfòbic" es tracta d'un joc de cartes pensat per jugar en grup, que facilita l’autoexploració de les pròpies conductes envers les persones LGTBIQ+. 

Image
Joc pedagògic del SAI Olesa "Jo mai anti-LGTBIfòbic"

Des que el 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha adherit un any més a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives. Per commemorar aquesta diada, la Regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ presenta un nou recurs que ha dissenyat per treballar sobre les actituds i comportaments lgtbifòbics: el joc "Jo mai anti-LGTBIfòbic" del SAI d'Olesa.

Es tracta d'una eina adreçada als equips docents dels centres educatius del municipi. Té per objectiu facilitar el treball en diversitat sexo-afectiva i de gènere. D'aquesta manera, el Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ amplia l'oferta de recursos per als centres educatius, incidint en les edats compreses dels 12 als 18 anys.

"Jo mai anti-LGTBIfòbic" és un recurs pedagògic que facilita l’autoexploració de les pròpies conductes envers les persones LGTBIQ+. Es tracta d'un joc de cartes pensat per jugar en grup. Qui comença llegeix la carta "Jo mai..." i les persones del grup que sí hagin fet el que s'ha llegit a la carta han d'aixecar la mà i respondre les preguntes. Quan tothom hagi respost, es continua el joc amb una nova carta. L'objectiu és identificar conductes discriminatòries envers la diversitat de gènere i sexo-afectiva a través de la detecció i reflexió de les pròpies experiències.

Amb el joc es vol reforçar el treball que els centres educatius i l'Ajuntament d'Olesa fan de manera coordinada a través de les cites del SAI al pati, els punts liles i els tallers i formacions amb alumnat i amb equip docent. 

Aquest recurs està destinat a l'alumnat d'ESO, cicles formatius i batxillerat. Des del Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ animen els centres a utilitzar aquesta eina i a compartir amb la regidoria imatges de l'alumnat jugant al "Jo mai anti-LGTBIfòbic". 

L'objectiu del Dia Internacional contra la LGTIfòbia és el de coordinar les accions per denunciar la discriminació de què són objecte les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals, i per fer avançar els seus drets arreu del món. La LGTBIfòbia es refereix a les agressions físiques, intel·lectuals i morals, així com les discriminacions socials contra les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Últimes notícies

Image
Reunió de la comissió ciutadana pel 8M

Participants a la primera reunió de la comissió ciutadana pel 8M

Image
Fotografia de l'estat de l'obra de la biblioteca a gener de 2025

Fotografia de l'estat de l'obra de la biblioteca a gener de 2025

Image
Jordi Parent i Anna Valero presenten l'obra de teatre Alan davant l'alumnat d'ESO d'Olesa de Montserrat

Jordi Parent i Anna Valero presenten l'obra de teatre Alan davant l'alumnat d'ESO d'Olesa de Montserrat

Image
Cartell de l'exposició del centenari de l'Escola Arts i Oficis

Cartell de l'exposició del centenari de l'Escola Arts i Oficis

Image
Participants a una de les sortides guiades organitzades pel Departament d'Espai Públic el 2024

Participants a una de les sortides guiades organitzades pel Departament d'Espai Públic el 2024