17/12/21

Olesa estrena diumenge un circuit per a bicicletes en una parcel·la a tocar la carretera de Martorell

El nou equipament s’ha definit amb un programa bàsic per al bikepark, que compta amb circuit circular BTT i una àrea de trial amb 5 zones. La instal·lació és per a l'ús exclusiu de bicicletes en les modalitats de salts i circuit tancat o pumptrack. També està ja en funcionament el circuït de cal·listènia, ubicat al barri de Les Planes.

Image
Parcel·la municipal a tocar la carretera de Martorell per la creació de circuit de bicis

L’Ajuntament ha adequat una parcel·la municipal ubicada a tocar la carretera de Martorell, a prop de la Deixalleria Municipal, per a la creació d’un circuit de bicicletes o bikepark. Amb l’assessorament d’un tècnic ciclista especialitzat i consensuant-ho amb la Unió Ciclista d’Olesa, s’ha definit un programa bàsic per al bikepark, que compta amb circuit circular BTT i una àrea de trial amb 5 subzones amb roques, travesses i troncs, mòduls de formigó, etc. La instal·lació és per a l'ús exclusiu de bicicletes en les modalitats de salts i circuit tancat o pumptrack. 

L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, ha explicat que "es tracta d'una instal·lació senzilla en la línia d'altres que s'han fet, com el parc de cal·listènia, però necessària per al col·lectiu d' adolescents i joves, per a que tinguin més espais". 

Precisament, la Unió Ciclista Olesana té previst estrenar el parc de bicicletes durant la pedalada de la 5a ruta infantil "Fonts d'Olesa" d'aquest diumenge. L'objectiu és fer una jornada esportiva i formativa per als infants, promoure l'ús responsable de la bicicleta, conèixer algunes fonts del nucli urbà i fer valdre la cultura de l'aigua. alhora, es col·laborarà amb La Marató de TV3. 

El circuit de BTT discorre per tota la parcel·la i utilitza els arbres com a obstacles que esquivar. La de trial, ubicada a la part nord de la parcel·la, té cinc subzones: dues amb  mòduls de formigó; i la resta, una amb roques, una amb travesses i troncs, i la darrera amb roques i troncs.

La inversió feta per l’Ajuntament ha estat de prop de 27.500 €.

L'horari de la instal·lació és de dilluns a diumenge de 8h a 22h i està dissenyada per a majors de 18 anys. Els menors d'edat que en facin ús, han d'anar acompanyats. És obligatori l'ús de casc i recomanable fer servir genolleres i colzeres.

Olesa també compta amb un circuït de cal·listènia per fer esport a l'aire lliure

L’objectiu del parc de cal·listènia és el de fomentar l’activitat física a Olesa, però també s’ha concebut com un nou punt de reunió per a la ciutadania. L’Ajuntament va tirar endavant el projecte per donar resposta a la creixent demanda, sobretot feta pel col·lectiu de la gent jove, d’un espai on poder practicar esport a l’aire lliure.

El disseny del parc s’ha fet tenint en compte els elements que, per seguretat, hi caben en l’espai, i també vetllant perquè n’hi hagi dels més variats possibles per garantir la pràctica esportiva en diferents nivells. També s’han recollit propostes del jovent. La inversió ha estat de més de 46.000 €.

La cal·listènia és una modalitat esportiva que consisteix en l’entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal i l’alternança de moviments de tensió, dinàmics i explosius. En comptes de peses i màquines de gimnàs, és un tipus d’entrenament que es basa en exercicis físics amb el pes corporal.

Documents relacionats

Document