20/05/22

Olesa commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones amb un conjunt d’activitats

L'objectiu de la jornada del 28 de maig és reivindicar la perspectiva de gènere en l'àmbit de la salut i promoure la salut de les dones.

Image
Mans de dones entrellaçades

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat commemora el Dia internacional d'Acció per la Salut de les Dones, que se celebra arreu cada 28 de maig, amb l'objectiu de reivindicar la perspectiva de gènere en tots els àmbits de la salut, fent públiques les demandes de les dones i el compromís de les administracions per afavorir-les.

Aquesta commemoració posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones des d’aquesta perspectiva, tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins i psicològics, entre d’altres. Amb aquest objectiu, a Olesa s'han programat més d'una desena d'activitats gratuïtes que organitza el departament de Salut Pública de forma conjunta amb altres àrees de l’Ajuntament.

Els actes arrencaran dilluns, 23 de maig, amb una sessió de ioga per a dones embarassades i/o amb nadons fins a 12 mesos a l’AV Central, a les 11.10 h. Les places són limitades i requereixen inscripció prèvia aquí. A la tarda, al gimnàs de l’Escola Josep Ferrà i Esteva, a les 18.30 h es farà “Atenció Plena”, una activitat basada en exercicis de meditació per a entrenar l'atenció i ser conscient del moment present i dels nostres processos mentals, físics i emocionals. Les places són limitades mitjançant inscripció prèvia aquí.

L’endemà, 24 de maig, s’ha organitzat una caminada per l’entorn urbà, de 09.30 h a 11.30 h, amb la participació de professionals del CAP Olesa. Tanmateix, la piscina municipal acollirà sessions obertes i gratuïtes d’”Aiguagim”, a les 08.00 h i a les 20.00 h; “Ioga Natura”, a les 16.15 h; i “Zumba”, a les 19.00 h, per a les que cal portar roba còmoda o banyador i casquet de bany, segons l’activitat.

Dimecres, 25 de maig, l’Escola Municipal de Música proposa el “Taller de musicoteràpia i creixement personal”, a càrrec de Maria Egea, a la sala 3 de la Casa de Cultura. A les 17.30 h, es podrà gaudir d'una activitat, sense la necessitat de coneixements musicals previs, amb un cercle de percussió, percussió corporal, acompanyament rítmic, i improvisació melòdica, entre d’altres. Cal inscripció prèvia aquí.

Dijous, 26 de maig, es farà una caminada per l’entorn natural, de 09.15 h a 12.15 h. D'altra banda, a les 15.00 h, està previst la realització, al Centre Cívic Sant Bernat, d’un “Taller de Risoteràpia”, impartit per Sílvia López, centrat en els beneficis terapèutics del riure. Tot seguit, a les 17.00 h, s’ha organitzat el taller “Planta cara a l'ansietat”, que conduirà Sílvia Martin, a Cal Rapissa, per conèixer què és l'ansietat i quines són les diferents formes que adopta, així com aprendre què es pot fer per afrontar-la i quines pràctiques de relaxació poden ajudar. Cal inscripció prèvia al taller aquí.

“Plaer i sexualitat conscient femenina” es farà divendres, 27 de maig, al Casal Cívic Sant Bernat, a les 18.00 h. Un taller per parlar sobre sexualitat femenina, a càrrec d’Elisa Redal. És necessari inscriure-s’hi prèviament trucant al 93 778 46 02 o per correu electrònic a cc.olesa@gencat.cat.

El programa d’activitats continuarà el cap de setmana, amb el “Taller d’alimentació i salut femenina”, dissabte 28 de maig, a la cuina de l’Escola d’Arts i Oficis, a les 10.00 h. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia aquí. La celebració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones clourà diumenge, 29 de maig, amb una sessió de “Txikung”, al Parc Municipal, a les 09.30 h. Els exercicis de txikung permeten conservar la salut, estimular la vitalitat i perllongar la longevitat. Cal inscripció prèvia trucant al 93 778 00 50 (extensió 4032).

comuLa jornada va néixer el 1987 a Costa Rica durant una assemblea de la Xarxa mundial de dones pels drets sexuals i reproductius en el qual es van tractar problemàtiques de malalties que afecten la població femenina mundial i, en especial, a tot allò relacionat amb la mortalitat materna i que encara avui dia posa fi a la vida de moltes dones arreu del món.